DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

DS Automobiles ve Penske Autoport, DS E-Tense FE23 Gen3’ü tanıttı

– Daha hafif, daha verimli ve daha güçlü olan üçüncü nesil yüzde 100 elektrikli yarış otomobili, DS Automobiles’in yarış bölümü DS Performance tarafından geliştirildi

Banner Resmi
31.12.2022
88
A+
A-

İSTANBUL (AA) – DS Penske, DS E-Tense FE23 aracını, İspanya Valencia'da gerçekleştirilen ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası 9. sezon resmi testi öncesinde tanıttı.

DS Automobiles'den yapılan açıklamaya göre, tanıtım sonrasında sezon öncesi testler de tüm takımların katılımıyla Valencia’da yapıldı.

Daha hafif, daha verimli ve daha güçlü olan üçüncü nesil yüzde 100 elektrikli yarış otomobili, DS Automobiles’in yarış bölümü DS Performance tarafından geliştirildi.

DS E-Tense FE23’ün direksiyonuna şu anki dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne ve elektrik kategorisindeki tek çifte şampiyon Jean-Eric Vergne geçiyor. 9. sezonun ilk yarışı 14 Ocak’ta Meksika’da yapılacak.

Siyah ve altın rengi boyasıyla hemen fark edilen üçüncü nesil, yüzde 100 elektrikli otomobil, DS Automobiles’in değerlerini yansıtıyor ve son teknolojinin kanıtı olarak öne çıkıyor.

FE23’te, selefine kıyasla bir dizi önemli değişikliğe yer veriliyor. Üçüncü nesil araçlar, 280 km/sa maksimum hıza ve aynı zamanda ikinci nesil araçtan 60 kg daha düşük ağırlığı sayesinde Formula E Dünya Şampiyonası’nda şimdiye kadar görülen en hızlı araç olma özelliği taşıyor.

Ancak büyük önem taşıyan verimlilik konusunda da gelişmeler kaydediliyor. Bir Formula E yarışındaki kullanılan enerjinin yüzde 40'ından fazlasının frenleme sırasındaki geri kazanımdan elde edilmesi bu alandaki önemi artırıyor.

– Geri kazanım kapasitesini ikiye katlıyor

Bunun da ötesinde, DS E-Tense FE23, ikinci nesil otomobildeki 250 kW’a kıyasla 350 kW güç üretmesi ve 4 tekerlekten çekiş sayesinde hem daha güçlü hem de daha kıvrak. Yeni ön aktarma organları, arkaya fazladan 250 kW ekleyerek geri kazanım kapasitesini ikiye katlıyor ve toplam gücü 600 kW’a çıkarıyor.

Son olarak, yeni ön aktarma organları sayesinde üçüncü nesil araç, hidrolik arka frenleri olmayan ilk Formula E aracı olarak dikkati çekiyor.

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın geleneksel sezon öncesi testleri, İspanya’nın Valencia kentindeki ünlü Ricardo Tormo pistinde gerçekleştirildi.

7 zamanlı seans boyunca, dokuzuncu sezon için katılan 11 takım, tamamen elektrikli, üçüncü nesil yarış araçlarında ilk kez kafa kafaya mücadele etti.

Bu sonuçlar, 14 Ocak 2023’te Meksika’da gerçekleşecek 9. sezonun ilk yarışı öncesinde DS Automobiles ve ortağı Penske Autosport için cesaret verici oldu.

DS Automobiles’in yarış bölümü DS Performance tarafından geliştirilen DS E-Tense FE23, DS Penske ekibinin ve pilotlarının, yani son Formula E dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne ile Formula E tarihinde birden fazla şampiyonluk kazanan tek pilot Jean-Eric Vergne’in favori silahı olacak.

Penske Autosport ile kurduğu yeni işbirliğinden güç alan DS Automobiles, araştırma ve geliştirme çalışmalarına hız kazandırmasında temel faktör olmaya devam eden, tamamen elektrikli şampiyonada yeni rekorların yanı sıra daha fazla zafer ve unvan elde etme kararlılığını sürdürüyor.

Formula E’nin 9. sezonu, yenilikçi üçüncü nesil araç, başlangıç çizgisindeki 11 takım ve yenilenen spor yönetmelikleriyle 2014’te ilk kez verilen starttan bu yana en rekabetçi sezonlardan biri olmayı vaat ediyor.

Yarış mesafeleri artık zamandan çok tur sayısına göre belirlenirken, takımlar pit stoplar sırasında Atak Modları’nı hızlıca şarj edebiliyorlar.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.