Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Dünya şampiyonu milli güreşçi, memleketi Artvin’de coşkuyla karşılandı

ARTVİN (AA) – Kırgızistan'da düzenlenen 7. İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Mehmet Tüylü, memleketi Artvin'in Yusufeli ilçesinde coşkuyla karşılandı.Başkent Bişkek'te 2-11 Eylül tarihlerinde …

Dünya şampiyonu milli güreşçi, memleketi Artvin’de coşkuyla karşılandı
13 Eylül 2023 00:01
251
A+
A-

ARTVİN (AA) – Kırgızistan'da düzenlenen 7. İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Mehmet Tüylü, memleketi Artvin'in Yusufeli ilçesinde coşkuyla karşılandı.

Başkent Bişkek'te 2-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen şampiyonada 86 kiloda rakiplerini yenerek dünya şampiyonu olan Mehmet Tüylü, Artvin'in Yusufeli ilçesine geldi.

Yusufeli Belediyesinde itfaiye personeli olarak görev yapan Mehmet Tüylü, Öğdem viyadüğü mevkisinde toplanan vatandaşlarca davul zurna ve Türk bayrakları eşliğinde karşılandı.

Buradan ilçe merkezine kalabalık araç konvoyu ile gelen Mehmet Tüylü, daha sonra konvoyla ilçe turu attı.

Mehmet Tüylü, Yusufeli Belediyesi önünde organize edilen kutlama programında, AA muhabirine, şampiyonluğa ulaştığı için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Çok zorlu güreşlerin ardından şampiyon olduğuna işaret eden milli güreşçi, “Yaşadığım duygunun tarifi yok. 20 yıllık bir spor hayatım vardı. Bunu dünya şampiyonluğu ile taçlandırdım, İstiklal Marşı'mızı okuttum.” dedi.

Mehmet Tüylü, yeni hedefinin ise 2025'teki olimpiyatlarda şampiyonluğa ulaşmak olduğunu ifade etti.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ise Yusufeli'nin pehlivanlar diyarı olduğunu dile getirerek, “Her pehlivanın başarısı bizi ayrı onurlandırıyor, gururlandırıyor. Mehmet kardeşimiz de bizim personelimiz, itfaiyecimiz, mesai arkadaşımız. Ben tüm Yusufeli halkı adına kendisini tebrik ediyorum. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşı'mızı okutmak herkese nasip olmaz. Bu başarıdan dolayı kendisini, eşini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran da Artvin'in dünya şampiyonu bir sporcu çıkardığı için çok mutlu olduklarını aktardı.

Bu şampiyonluğun gençlere örnek olacağını belirten Demirkıran, “Ümit ediyoruz ki sporcumuzun bundan sonra da başarıları devam eder ve madalyalar kazanır. Sporcumuzu tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Milli güreşçiye Türk bayrağı ve çeşitli hediyelerin verildiği programda, horon oynandı.

Muhabir: Kemal Çolak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.