Dolar 32,6679
Euro 35,4049
Altın 2.505,71
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C

Düzce Üniversitesi ile Türksat arasında iş birliği protokolü imzalandı

DÜZCE (AA) – Düzce Üniversitesi (DÜ) ile Türksat arasında bilgi ve iletişim teknolojileri konularında iş birliği protokolü yapıldı. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, protokol, Rektörlük Çalıştay Salonu'nda DÜ Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Tür…

Düzce Üniversitesi ile Türksat arasında iş birliği protokolü imzalandı
20 Eylül 2023 18:39
145
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce Üniversitesi (DÜ) ile Türksat arasında bilgi ve iletişim teknolojileri konularında iş birliği protokolü yapıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, protokol, Rektörlük Çalıştay Salonu'nda DÜ Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok arasında imzalandı.

Protokolle, bilişim ürün ve hizmetleriyle uydu, kablo hizmetleri gibi başlıklarda verimliliğin arttırılması, Milli Uzay Programı (MUP) HEDEF-9 (Uzay Farkındalığı ve İnsan Kaynağının Geliştirilmesi) ile uyumlu insan kaynağı ve bilgi birikiminin artırılması, çalışmaların sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor.

Sözleşme çerçevesinde, ortak veya iş birlikli küpsat/nanosat ölçeğinde uydu tasarım, geliştirme, üretim, test, fırlatma, devreye alınma ve işletimini kapsayacak uydu projeleri planlanması, eğitim programlarına yönelik Türksat tarafından insan ve bilgi birikimi desteği sağlanması, taraflar arasında eğitim veya danışmanlık hizmetleri sunulması planlanıyor.

Protokolün imzalanmasının ardından Ertok ve beraberindeki heyet, DÜ Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’ni ziyaret etti. Merkez Müdürü Doç. Dr. Cengiz Tuncer, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (DÜBİT) ziyaret eden heyete, DÜBİT Müdürü Prof. Dr. Abdurrahim Aydın, sanayici, çiftçi ve akademisyenlere nitelikli test ve analiz hizmeti sağlayan TÜRKAK Akreditasyonu'na sahip kurum hakkında bilgilendirme yaptı.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.