Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Düzce’de 1999’daki depremde de zarar gören caminin minberi yıkıldı

DÜZCE (AA) – Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen afette de hasar gören Cedidiye Camisi'nin minberi, bugün yaşanan depremde …

Düzce’de 1999’daki depremde de zarar gören caminin minberi yıkıldı
23 Kasım 2022 22:22
120
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen afette de hasar gören Cedidiye Camisi'nin minberi, bugün yaşanan depremde yıkıldı.

Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremin kentte bazı yapılara verdiği hasar günün ağarmasıyla ortaya çıktı.

Kent merkezinde bulunan ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde hasar gören caminin minberi, gece 04.08 sularında yaşanan sarsıntının ardından yıkıldı.

Mermerden inşa edilmiş yapının, depremin şiddetiyle parçalara ayrılarak etrafa yayıldığı görüldü.

Cami dernek başkanı ve emekli imamı Osman Akyüz, AA muhabirine, yapıda sadece minberin yıkıldığını, müezzinlik yerinde ise çok az hasarın oluştuğunu söyledi.

Akyüz, korktuğunu dile getirerek, “Geçen depremde bir şey bilmezdik ama şimdi geçen yapılan tatbikatın da etkisiyle depremi duyar duymaz yataktan aşağı indim, kendimi sipere aldım. Yapılanların güzel faydaları oldu ama yıkılacak olan yıkılıyor.” dedi.

Muhabir: Emine Konuk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.