DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Düzce’de “aşı seferberliği” mesaisi gece gündüz köy ve mahallerde devam ediyor

DÜZCE (AA) – Düzce'de Vali Cevdet Atay önderliğinde başlatılan aşı seferberliği kampanyası kapsamında, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu …

Banner Resmi
30.07.2021
388
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de Vali Cevdet Atay önderliğinde başlatılan aşı seferberliği kampanyası kapsamında, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla köy ve mahallelerde aşı mesaisi devam ediyor.

Köy ve mahalle muhtarlarıyla geçen günlerde bir araya gelen Vali Atay'ın, aşı yaptırmayan vatandaşlara yönelik İl Sağlık Müdürlüğü, kaymakamlıklar ve belediyeler iş birliğinde aşı seferberliği başlatmasının ardından aşı mesaisine hız verildi.

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, AA muhabirine, çalışmayla yüzde 64 olan aşılama oranını yüzde 75'lere çıkararak mavi renk olan illerden biri olmak istediklerini söyledi.

Ekiplerin yoğun mesai harcadığını belirten Yılmaz, “Bu hafta başından itibaren toplumsal bağışıklığı elde edebilmek için Sayın Valimiz Cevdet Atay öncülüğünde bir toplantı yaparak muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle aşı kampanyası başlattık. Köy köy ekiplerimizi kurduk, bütün vatandaşlarımızı aşılamaya gayret ediyoruz. Bu konuda bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Pandemi sürecinde daha önce de nasıl el ele mücadele ettiysek şimdi de aynı şekilde mücadele etmemiz lazım. Biliyorsunuz ki son zamanlarda Türkiye genelinde vaka sayılarında artış var. Bu konuda en büyük silahımız olan aşıyı herkesin yaptırmasını rica ediyoruz.” diye konuştu.

Yılmaz, aşılama verilerinin olumlu yönde ilerlediğini kaydetti.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.