DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Düzce’de otizmli öğrenciler, depremzede çocuklara ve annelerine özel hediyeler hazırlıyor

– Özel eğitim öğretmeni Gaziantepli Kezban Hıdıroğlu, “Sevgiyle Yapıldı” sloganıyla başlattığı projede, özel öğrencileriyle yaptığı takı ve süs eşyalarını afet bölgesine gönderiyor
– Geçen yıl Düzce’ye atanan Hıdıroğlu:
– “Gönderdiğimiz hediyelerden duygu dolu dönüşler aldık. Özel çocukların böyle bir şey yapması zaten çok güzel. Gönderdiğimiz kişiler de mutlu, buradaki çocuklarımız da”

Banner Resmi
18.04.2023
78
A+
A-

DÜZCE (AA) – ÖMER ÜRER – Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'ten geçen yıl Düzce'ye atanan özel eğitim öğretmeni Kezban Hıdıroğlu, otizmli öğrencileriyle hazırladıkları hediyelik eşyaları afet bölgesindeki çocuklara ve annelerine gönderiyor.

Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda görev yapan Gaziantepli Hıdıroğlu, 6 Şubat'taki depremlerin ardından 1 yıl önce atandığı Düzce'de, afetten olumsuz etkilenen çocukların yüzlerini güldürmek için harekete geçti.

Sorumluluğunu yaptığı okul atölyesinde otizmli öğrencileriyle “Sevgiyle Yapıldı” adı altında çalışma başlatan Hıdıroğlu, el emeğiyle hazırladıkları takı ve süs eşyalarını hediye paketlerinde göndererek anneleri ve çocukları sevindiriyor.

– “Yardım etme duygusunu yaşasınlar ve becerileri gelişsin diye bu işe kalkıştık”

Hıdıroğlu, AA muhabirine, depremlerde Gaziantep'te yaşayan ailesinin evlerinin ağır hasar aldığını ancak can kaybı yaşamadıklarını belirtti.

Afetzede yakınları ve tanıdıklarını evinde misafir ettiğini anlatan Hıdıroğlu, “Uyuyamadıklarını gördüm. Bizler de çok etkilendik, televizyon başında izlemeye çalıştık. Ülkemiz zor süreçten geçti, geçiyor.” dedi.

Hıdıroğlu, afetin etkilediği bölgedeki insanlara nasıl yardımcı olabilecekleri üzerine düşündüğüne değinerek, özel öğrencilerinin, takı ve süs eşyası çalışmasını karşılık beklemeden yaptığı için “Sevgiyle Yapıldı” sloganını seçtiklerini kaydetti.

Öğrencilerin hediyelik eşyaları hazırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Hıdıroğlu, “Destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız hem depremzedelere yardım etme duygusunu yaşasınlar hem becerileri gelişsin diye bu işe kalkıştık. Çocuklarımız da çok mutlu.” diye konuştu.

Hıdıroğlu, afet bölgesindeki çocukları sevindirmek için toka, kolye, çanta gibi hediyelik eşyalar ürettiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklarımızın yapabileceği şeyleri birlikte hazırlıyoruz. Onlar da yaptıkları şeyin bilincindeler ve kendileri ile gurur duyuyorlar. Çocuklarımız atölyeye severek geliyor. Gönderdiğimiz hediyelerden çok duygu dolu dönüşler aldık. Özel çocukların böyle bir şey yapması zaten çok güzel. Gönderdiğimiz kişiler de mutlu, buradaki çocuklarımız da.”

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.