Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

EBRD’den Alternatif Bank’a 6 yıl üst üste birincilik ödülü

– Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür:
– “Müşterilerimizle birlikte büyümek ve karşılıklı değer yaratmak anlayışıyla, özellikle ihracatçılarımıza göre finansal kaynak sağlamayı fazlasıyla önemsiyor, her şartta onların yanında olmaya çalışıyoruz”

EBRD’den Alternatif Bank’a 6 yıl üst üste birincilik ödülü
19 Mayıs 2023 13:49
84
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Alternatif Bank, 2017 yılında dâhil olduğu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) yürüttüğü ‘Dış Ticaret Programı’ kapsamında, dış ticaretin finansmanında ortaya koyduğu başarılı performans ve müşterilerine yarattığı değerle bu yıl altıncı kez “Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı” ödülüne layık görüldü.

Alternatif Bank açıklamasına göre, banka bu yıl, EBRD’nin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki yeşil teknoloji ve ürünlerin ticaretine aracılık eden bankalara verdiği “Yılın Yeşil İşlemi” ödülünü de kazandı.

Alternatif Bank, stratejik önceliği olarak gördüğü dış ticaret alanında, ihracatçı firmalara her yıl sürekli artırdığı kredi desteğinin yanında, “Danışman Bankacılık” anlayışı doğrultusunda uzmanlığıyla da rehberlik ederek başarılı bir performans ortaya koymaya devam ediyor.

Türkiye, EBRD’nin Dış Ticaret Programına 2011 yılında dâhil olurken, program kapsamında 2022 yılı sonuna kadar 2,4 milyar avroluk işlem hacmi gerçekleştirildi. Programda dünya genelinde 88 ülkeden 800'den fazla üye banka yer alıyor.

EBRD’nin önemli partnerleri arasında yer alan Alternatif Bank, 2018’den bu yana üst üste 6. kez “Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı” seçilerek bu alandaki başarısını ve yetkinliğini bir kez daha tescilledi.

16 Mayıs 2023 tarihinde Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen EBRD’nin 32. Yıllık Toplantısı ve İş Forumu kapsamında gerçekleştirilen Dış Ticaret Programı ödül töreninde, Alternatif Bank adına ödülleri Finansal Kurumlar Müdürü Ahmet Kınalısoy ve yönetmen Seyhan Katı aldı.

– “EBRD ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği bizim için ayrı bir itici güç oluyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, küresel ekonomide özellikle son birkaç yıldır yaşanan belirsizlikleri ve değişimleri dikkate aldıklarında Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesinde dış ticaretin ve özellikle de ihracatın ne derece önemli olduğunun herkesin farkında olduğunu ifade etti.

Gür, “Bu bakış açısıyla dış ticareti önceliğimiz olarak görüyor, uzun yıllardır müşterilerimizi, danışman bankacılık vizyonumuzla finansal ve finans dışı konularda en üst seviyede desteklemeye devam ediyoruz. Müşterilerimizle birlikte büyümek ve karşılıklı değer yaratmak anlayışıyla, özellikle ihracatçılarımıza ihtiyaçlarına göre finansal kaynak sağlamayı fazlasıyla önemsiyor, her şartta onların yanında olmaya çalışıyoruz.

Bu gayretimizde, uzun yıllardır çok yakın çalıştığımız EBRD ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği bizim için ayrı bir itici güç oluyor. Bu kapsamda, 2017’den itibaren dâhil olduğumuz EBRD Dış Ticaret Programı’nda belirlenen limitleri, ülkemizde en hızlı ve verimli şekilde reel sektörle buluşturan bankayız. Bu çalışmalarımızın karşılığı olarak, üst üste altıncı kez olmak üzere, EBRD tarafından bu yıl bir kez daha 'Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı' seçilmemiz Alternatif Bank için ayrı bir gurur.” değerlendirmesinde bulundu.

EBRD ile yürüttükleri aktif ve verimli iş birliğinin, son yıllarda dış ticarette gösterdikleri istikrarlı gelişimleri perçinlemesi ve hem Türkiye'nin hem de müşterilere kattıkları değeri tescillemesi olduğunu belirten Gür, şunları kaydetti:

“Bu yıl bizim için diğer bir mutluluk ise EBRD’nin yeşil ürün ve teknolojilerin dış ticaretine aracılık eden bankaları ödüllendirmek amacıyla başlattığı ‘Yılın Yeşil Finansmanı’ ödülünü de kazanmamız oldu. Sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerimize dâhil etme stratejisiyle ilerlerken, uluslararası alanda layık görüldüğümüz ödüller motivasyonumuzu daha da arttırıyor. Hedefimiz ‘danışman ve basiretli bankacılık’ anlayışımızla, ülkemiz ekonomisine ve ihracatçılarımıza her yıl artan bir hacimle desteğimizi sürdürmek.”

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.