DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Eflani’de 50 bin dekar alanda hububat hasadı sürüyor

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Eflani ilçesinde yaklaşık 50 bin dekar alanda hububat hasadının devam ettiği bildirildi. Eflani İlçe Tarım ve Orman …

Banner Resmi
21.08.2021
223
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Eflani ilçesinde yaklaşık 50 bin dekar alanda hububat hasadının devam ettiği bildirildi.

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 50 bin dekar arazide hububat hasadının temmuz ayı sonu itibarıyla başladığını anımsattı.

Buğday, arpa ve tritikalenin yanında yörenin ata tohumu olan siyez buğdayının da tarlalarda biçildiğini aktaran Şenol, “Çiftçilerimizin yoğun mesai harcadığı bu dönemde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak görevli teknik personellerimizle biçerdöverle ürün hasadı kontrollerini gerçekleştirmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Şenol, denetimlerde ortalama verime ilişkin bilgiler ile biçerdöver sahibi, operatör ve tarla sahibi hakkında kişisel bilgilerin hasat denetim formuyla kayıt altına alındığını belirterek, şunları kaydetti:

“Muhtarlarımız ve çiftçilerimizin ilçemize gelen ve hatalı biçtiklerini düşündükleri her bir biçerdöveri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne en kısa zamanda bildirmeleri istenmektedir. Yapılan incelemeler, biçerdöver, operatör, kullanıcı belgesi, plaka ve ruhsat, yangın tüpü kontrolleri ile tarlada dane kaybı ve biçimin yüksekten yapılmaması gibi hususları kapsamaktadır. Böylece dane kayıp oranını Karabük Valiliği Tebliği'nde yazılan yüzde 2'nin altında tutarak, milli servetimiz ürünlerimizin kayıplarının en aza indirilmesi hedeflenmektedir.”

Muhabir: Onur Orhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.