Dolar 32,2952
Euro 34,6307
Altın 2.414,74
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Enerjisa Üretim, “Rüzgar Günü Zirvesi” düzenledi

ANKARA (AA) – Enerjisa Üretim, her yıl düzenlediği “Rüzgar Günü Zirvesi”ni, bu yıl Harvard Business Review Türkiye'nin stratejik ortaklığı ile gerçekleştirdi.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Üretim'in “Enerjimiz Rüzgarla, Geleceğimiz Se…

Enerjisa Üretim, “Rüzgar Günü Zirvesi” düzenledi
5 Mayıs 2023 17:59
82
A+
A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Üretim, her yıl düzenlediği “Rüzgar Günü Zirvesi”ni, bu yıl Harvard Business Review Türkiye'nin stratejik ortaklığı ile gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Üretim'in “Enerjimiz Rüzgarla, Geleceğimiz Seninle” temasıyla düzenlenen zirvede, enerji sektörünün önde gelen isimleri konuşmacı olarak yer aldı ve rüzgar enerjisinin sürdürülebilir geleceğimizdeki rolünü değerlendirdi.

Bu kapsamda, katılımcılar ve öğrenciler de enerji sektörünün önde gelen isimlerinden rüzgar enerjisi ve santralleri hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üretim Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Erbil Bayçöl, şirketin emisyon salımlarında 2032'de “başa baş”, 2045'te ise “net sıfırı” hedeflediğini belirterek, “Yenilenebilir enerjide Türkiye'nin büyük ve güçlü bir potansiyeli bulunuyor. Rüzgar da Türkiye için önemli bir fırsat. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de enerji üretiminde rüzgarın kapasitesi yükseliyor. Geleceğin anahtarının yenilenebilir enerjide olduğu bilinci ile doğru strateji ve planlamalar ile Türkiye'nin, orta ve uzun vadede bu alanda merkez olabileceğine inanıyoruz. Şirket olarak Türkiye'nin en yüksek kurulu güce sahip temiz enerji üreticisiyiz. Bu alanda gerçekleştireceğimiz yatırımlar ile yenilenebilir enerji payımızı yüzde 60'a yükseltmeyi hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale de “Enerjisa Üretim yenilenebilir enerji alanındaki yeni yatırımları ile büyüme trendinde olan bir enerji şirketi. Bu noktada kişisel gelişimden kariyer planlamasına, sürdürülebilirlikten enerji teknolojilerine ve üretimine bir çok konuda eğitim ve gelişim alanlarıyla hem çalışanlarımızı hem de sektörümüzü desteklemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Oğuzhan Özsoy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.