Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

Erbaa’da bağ budama dönemi başladı

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde üretimi yapılan ve coğrafi işarete sahip Erbaa narince bağ yaprağının budama dönemi başladı. İlçede …

Erbaa’da bağ budama dönemi başladı
2 Nisan 2022 13:13
148
A+
A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde üretimi yapılan ve coğrafi işarete sahip Erbaa narince bağ yaprağının budama dönemi başladı.

İlçede yaklaşık 20 bin dönüm alanda üretilen ve 15 ülkeye ihraç edilen, kendisine has aroması ve özellikleriyle coğrafi işarete sahip Erbaa narince bağ yaprağında çiftçiler tarlaya girerek budama gerçekleştiriyor.

Tarlalarda budama yapan üreticileri ziyaret eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, gazetecilere, hava şartlarının müsaade etmesiyle çiftçilerin sahaya indiğini söyledi.

Artık bağın budanması zamanı olduğunu belirten Karagöl, bu sezonda da bereketli bir yaprak ve üzüm alınması temennisinde bulundu.

Kendisinin de bağda büyüdüğünü anlatan Karagöl, şunları kaydetti:

“Yaprak ve üzüm toplayarak büyüdük. Bugün de onları yalnız bırakmamak adına yanlarındayız. Havaların müsaade etmesiyle güzel verim olacağı bir yıl olur inşallah. Erbaa narince bağ yaprağımız coğrafi işaretli ürünümüz, o yüzden çok tercih edilen bir ürün. Fiyatların da belli seviyeye gelmesiyle geçen seneki kazançlarının eminimiz iki katı kazanç sağlayacaklar. Erbaa'da 250 milyon lira sadece yapraktan girdi bekliyoruz.”

Üzümlü köyünde çiftçilik yapan Kemal Pehlivan da geçen sene bağlarda yanma oluştuğunu dile getirerek, “Geçen sene verim alamadık. İnşallah bu yıl verim alırız. Bu yörenin geçimi bağcılık, şu anda bağın budamasını yapıyoruz.” dedi.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.