Dolar 32,5048
Euro 34,9559
Altın 2.430,10
BİST 9.803,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Erbaa’da depremlere karşı alınacak önlemler değerlendirildi

TOKAT (AA) – Erbaa Belediyesince deprem eylem planı çerçevesinde bilim insanlarından oluşan ekiple toplantı yapılarak, depremlere karşı alınacak önlemler değerlendirildi.Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda üzerinde bulunan, 1939, 1942 ve 1943 depremlerinden e…

Erbaa’da depremlere karşı alınacak önlemler değerlendirildi
9 Mart 2023 16:19
84
A+
A-

TOKAT (AA) – Erbaa Belediyesince deprem eylem planı çerçevesinde bilim insanlarından oluşan ekiple toplantı yapılarak, depremlere karşı alınacak önlemler değerlendirildi.

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda üzerinde bulunan, 1939, 1942 ve 1943 depremlerinden etkilenmesi üzerine yeri değiştirilen Erbaa'da belediyenin imara esas alanlarda alacağı önlemler, yeni imar alanları ve olası depremlere karşı atılacak adımlar bilim insanlarının katılımıyla değerlendirildi.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, ilçede olası depreme karşı bilim insanlarıyla değerlendirmeler yaptıklarını, ilerleyen süreçte yeni yapılar ve mevcut yapı stoğuna yönelik nasıl bir yol izleyeceklerine dair bilgi alıp fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Doç. Dr. Müge Akın'ın daha önce Erbaa'ya yönelik bir çalışması bulunduğunu belirten Karagöl, şöyle devam etti:

“Bu çalışmaya dair bir sunumu vardı, onu dinledik. Erbaa'mızın afet geçmişi ve öngörüleriyle ilgili bilgi aldık. Yol haritamızı ortaya koyarken ilk olarak ne yapacağımızı konuştuk. Deprem ve heyelanlara yönelik atılabilecek adımları değerlendirmek üzere sahada incelemeler de yaptık. İlçemizde sondaj çalışmaları da dahil olmak üzere sıvılaşma tehlikesinin değerlendirilebileceği çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Toplantımıza katkı veren bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Toplantıya Abdullah Gül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Akın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyeleri Murat Çavuş ve Ayhan Başalan ile belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.