Dolar 32,5844
Euro 34,8069
Altın 2.511,28
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

‘Evi yıkılana yenisini yapacağız’

İzmir depreminde evlerinden olanlara kısa zamanda yenilerini yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem anından itibaren tüm bakan arkadaşlarım, milletvekillerimiz, kurumlarımız, Kızılayımız, AFAD’ımız hep birlikte imkânlarımızla İzmirli kardeşlerimizin imdadına koştuk” dedi.

‘Evi yıkılana yenisini yapacağız’
1 Kasım 2020 13:23
24.293
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devletin depremin ardından İzmir’in imdadına koştuğunu belirterek, “Enkaz kaldırma ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardımcı olunması faaliyetleri eksiksiz yerine getirilmektedir. Şehirlerimizi kanser gibi saran tek veya çok katlı gecekonduların acısını afetlerde yıkım ve can kaybı olarak yaşıyoruz. İzmir’deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz” dedi. Erdoğan, Atatürk Şehir Stadyumu’nda düzenlenen AK Parti Van 7. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada özetle şu mesajları verdi:

EKSİKSİZ YERİNE GETİRİYORUZ

“İzmir’de yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyorum. İzmir’e ve depremin hissedildiği tüm şehirlerimize geçmiş olsun diyorum. Devletimiz deprem anından itibaren tüm bakan arkadaşlarım, milletvekillerimiz, kurumlarımız, Kızılayımız, AFAD’ımız hep birlikte imkanlarımızla İzmirli kardeşlerimizin imdadına koştu. Enkaz kaldırma ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardımcı olunması faaliyetleri eksiksiz yerine getirilmektedir. Şehirlerimizi bir kanser gibi saran tek katlı veya çok katlı gecekonduların acısını afetlerde yıkım ve can kaybı olarak yaşıyoruz. Van belki de ülkemizde bu çapta bir yıkımın bu derece hızla telafi edildiği ilk örneklerden biridir. İzmir’deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.

FAŞİZM HASTALIĞI NÜKSETTİ

Dünya siyasi ve ekonomik olarak yeni bir döneme geçişin sancılarını yaşıyor. Kendilerini demokrasinin ve özgürlüklerin beşiği olarak gösteren batı ülkelerinin faşizm, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi hastalıklarının, karşılaşılan ilk ciddi krizde hemen nüksettiğini görüyoruz. Türkiye, bu süreçte en çok hedefe konan ülke durumundadır. Fransa başta olmak üzere yükselen İslam düşmanlığı Avrupa’yı defalarca felakete sürükleyen çarpık bir zihniyetin hala devam ettiğinin işaretidir. Bir asır önce elimizdeki kalan son vatan toprağı Anadolu’daki varlığımıza dahi tahammül edemeyenler, bugün bölgemizde aldığımız inisiyatiflere aynı şekilde yaklaşıyor. Peygamber efendimize edilen her hakaret tüm Müslümanları hedef almaktadır. Şahsıma edilen her hakaret Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının tamamını hedef almaktadır.

HESABINI VERECEKLER

Kısır politik çıkarlar uğruna ülkelerinin ve tüm dünyanın huzurunu kaçıranlar, bunun hesabını elbette vereceklerdir. Ülkemizi ekonomi alanında kuşatmaya çalışanlara cevabımızı da yeni bir ekonomik Kurtuluş Savaşı ile veriyoruz.
2023 yılına kadar bu süreci tamamladığımızda diğer alanlarla birlikte ekonomide de bambaşka bir Türkiye’yi milletimizin hizmetine sunacağız.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.