Dolar 32,5170
Euro 34,5523
Altın 2.492,23
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 32°C
Per 19°C
Cum 21°C
Cts 18°C

Fazıl Say’dan Yeditepe Üniversitesi’nde konser

İSTANBUL (AA) – Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve solist Serenad Bağcan, Yeditepe Üniversitesi’nin 25’inci kuruluş yıldönümünde düzenlenen …

Fazıl Say’dan Yeditepe Üniversitesi’nde konser
7 Ekim 2021 14:02
205
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve solist Serenad Bağcan, Yeditepe Üniversitesi’nin 25’inci kuruluş yıldönümünde düzenlenen etkinlikler kapsamında sahne aldı.

Yeditepe Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Kültür Sanat ofisinin düzenlediği, Ataşehir Yerleşimi’nde gerçekleşen konsere, üniversite akademisyenleri, öğrencileri, mezunları ve çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Fazıl Say’ın Türk edebiyatının unutulmaz şair ve yazarlarının şiirlerini bestelediği eserlerin seslendirildiği konserde, sanatçıya güçlü sesi ve sahne performansıyla solist Serenad Bağcan eşlik etti.

Konserde ayrıca Fazıl Say’ın pandemi döneminde bestelediği son eserlerinden biri olan “Yeni Hayat” Op. 99 piyano sonatı da dinleyici ile buluştu. Sanatçının yaşanan süreci müziğine yansıttığı “Yeni Hayat”, tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaşamı durduran pandemi döneminin izlerinin silinmeye başladığı, insanlığın yeniden hayata döndüğü günleri anlatan bir umut eseri olma özelliği taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fazıl Say, konsere olan ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Böylesine güzel bir kalabalık, çoğumuzun özlediği bir şeydi. Yeditepe Üniversitesi’ne bu gece için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.