Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

“Ferrero Değerli Tarım” programı 10 yılda 50 bin fındık üreticisine ulaştı

– Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın:
– “Ferrero Değerli Tarım programımızın 10. yılında, Ferrero Fındık Bildirgesi ile duyurduğumuz taahhütlerimizi gerçekleştirme yolunda önemli adımlar attık”

“Ferrero Değerli Tarım” programı 10 yılda 50 bin fındık üreticisine ulaştı
27 Nisan 2023 10:29
75
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Ferrero Fındık, sorumlu ve sürdürülebilir bir değer zinciri için aktif olarak yürüttüğü Ferrero Değerli Tarım programıyla, 100 bin hektar alanda 50 bin fındık üreticisine ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ferrero Fındık, kaliteli ve sürdürülebilir fındığın gelişimi için değer zincirinin sürekli iyileşmesine odaklanmaya devam ediyor.

Ferrero Fındık’ın “herkes için değer yaratan bir fındık sektörü” hedefiyle yürüttüğü Ferrero Değerli Tarım sürdürülebilirlik programı, 10. yılında Sakarya, Düzce, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da toplam 50 bin fındık üreticisine ulaştı.

Program kapsamında Ferrero Değerli Tarım zirai uzmanları, yıl boyunca sahada verdikleri eğitim ve danışmanlıklarla, toprak ve yaprak analiziyle bitki besin ihtiyacına göre gübreleme, su kullanımının optimize edilmesi, zararlı ve hastalıklarla mücadele, doğru budama yöntemleri gibi iyi tarım uygulamalarını fındık üreticilerine aktarıyor.

2017 yılından itibaren Karadeniz geneline yayılmış 53 model bahçede gerçekleştirilen etkinliği kanıtlanmış iyi tarım uygulamaları ile fındık kalitesinde bugüne kadar yaklaşık yüzde 60 artış gözlendi.

Çocukların mutlu büyümesi ve korunması ile fındık üreticisi toplulukların dayanıklılığının artırılmasına odaklanan Ferrero, Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Sanayileri Birliği (CAOBISCO) ve özel iş birliği kapsamında Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Türkiye’de fındık hasadında çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Ferrero Değerli Tarım programı kapsamında ise Giresun Üniversitesi, TEGV, Her Yerde Sanat Derneği, yerel yönetimler, fındık tarım aracıları (dayıbaşı) ve fındık üreticileriyle ortak çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen tüm projeler ile 10 yılda 21 bini aşkın çocuğa ve 9 bine yakın aileye ulaşıldı.

Tedarik ettiği fındıkların bahçeden fabrikaya kadar olan süreçte tam izlenebilir olmasını hedefleyen Ferrero, Ferrero Değerli Tarım programı kapsamında tedarikçi şeffaflığına da odaklanıyor.

Fındığın kaynağına kadar izini sürmenin önemli olduğunun bilinciyle tamamen şeffaf bir tedarik zincirine ulaşma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Bu doğrultuda ana tedarikçileriyle “İnsan Hakları ve Sosyal Uygulamalar, Çevre ve Sürdürülebilirlik ve Tedarikçi Şeffaflığı” taahhütlerini içeren sözleşmeler yapıyor.

Ferrero Fındık’ın ana tedarikçileri bu sözleşme kapsamında kendi alt tedarik zincirlerinde taahhütlerinin sağlanması için çalışmalar yürütüyor.

– “Değer zincirimizi uzun vadeli bir bakış açısıyla oluşturuyor ve sürekli geliştiriyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın, fındık üreticilerinin ve ilgili topluluklarının kalkınması, işçi ve çocuk haklarının korunması, onarıcı tarım uygulamaları yoluyla çevresel değerlerin geliştirilmesi amacıyla kararlılıkla çalıştıklarını belirtti.

Akın, şunları kaydetti:

“Ferrero Fındık olarak değer zincirimizi uzun vadeli bir bakış açısıyla oluşturuyor ve sürekli geliştiriyoruz. Sivil toplum kuruluşları, fındık üreticileri ve değer zincirinin diğer ilgili tüm paydaşlarıyla iş birlikleri geliştirip, fındık sektörünün gelişimi için ortak hareket ediyoruz. Ferrero Değerli Tarım programımızın 10. yılında, Ferrero Fındık Bildirgesi ile duyurduğumuz taahhütlerimizi gerçekleştirme yolunda önemli adımlar attık.”

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.