Dolar 32,2836
Euro 35,0994
Altın 2.469,96
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Fırat EDAŞ dağıtım bölgesindeki illerde deprem sonrası çalışmalarını sürdürüyor

ANKARA (AA) – Fırat Elektrik Dağıtım AŞ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve hizmet bölgesinde yer alan illerde kesintisiz ve güvenli elektrik arzının sürdürülebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fırat Ele…

Fırat EDAŞ dağıtım bölgesindeki illerde deprem sonrası çalışmalarını sürdürüyor
7 Şubat 2023 15:33
93
A+
A-

ANKARA (AA) – Fırat Elektrik Dağıtım AŞ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve hizmet bölgesinde yer alan illerde kesintisiz ve güvenli elektrik arzının sürdürülebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fırat Elektrik Dağıtım AŞ, dağıtım bölgesi içerisinde yer alan Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli'de deprem sonrası çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, deprem sonrasında kriz yönetimi ve eylem planını devreye alan ekipler 237 araç ve 754 kişiyle sahada görev yapıyor.

Arama kurtarma ve yardım dağıtımına destek veren ekiplerin enerji arzı için çalışmalarını tüm bölgede sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Doğanşehir ilçesinin tamamına, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin bir kısmına tedbir amaçlı olarak enerji verilmemektedir. Bu nedenle Malatya'da 360 trafomuz ve 24 bin 761 abonemizin elektrik arzı etkilenmiş olup enerji sürekliliğini en kısa sürede tekrar sağlamak üzere AFAD ile koordinasyonlu çalışmalar sürdürülmektedir. Abonemizin etkilendiği kesintiler AFAD ile yürütülen ortak çalışmalar sonrasında kademeli olarak giderilmektedir. Acil durumlarda '186' ve '[email protected]' üzerinden ihbarlarınızı tarafımıza iletebilirsiniz.”

Muhabir: Ayşenur Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.