Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 14°C

Fırtınanın zarar verdiği Akçakoca Limanı’nda hasar tespiti sürüyor

DÜZCE (AA) – Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, fırtınanın ardından balıkçı barınağında ve limanda hasar tespit çalışması devam ediyor.Kentin Karadeniz kıyısındaki ilçesinde hafta sonu etkili olan fırtına, balıkçı barınağı ve limana zarar verdi.Dev dalgala…

Fırtınanın zarar verdiği Akçakoca Limanı’nda hasar tespiti sürüyor
23 Kasım 2023 00:15
219
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, fırtınanın ardından balıkçı barınağında ve limanda hasar tespit çalışması devam ediyor.

Kentin Karadeniz kıyısındaki ilçesinde hafta sonu etkili olan fırtına, balıkçı barınağı ve limana zarar verdi.

Dev dalgalar nedeniyle barınaklarda ve limanda demirli teknelerin birçoğunda hasar oluştu, balıkçı ağları ve çeşitli malzemeler denize döküldü.

Bölgede fırtınanın ardından Düzce Valiliği koordinesinde çeşitli kurumların işbirliğiyle başlatılan hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Tekneleri ve ağları zarar gören balıkçılar ise bakım ve onarım çalışması yapıyor.

– “Toparlanmaya çalışıyoruz”

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karataş AA muhabirine, fırtına öncesi bazı tekneleri ve ağları karaya çekerek tedbir aldıklarını belirterek, “Ama o kadar büyük dalgalar geldi ki liman büyük hasar gördü, teknelerimiz kırıldı, ağlar denize döküldü ve kulübeler parçalandı.” dedi.

Tüm çalışmaların Valilik kanalıyla devam ettiğini dile getiren Karataş, şunları anlattı:

“Bugün itibarıyla tutanakları da hazırlayacağız. Valimiz, Belediye Başkanımız ve siyasilerimiz de bize yardımcı oluyorlar. Bu çok ciddi bir afetti, çok fazla yapılacak da bir şey yok. Hazırlıklarımızı yapıyoruz, toparlanmaya çalışyoruz. Tabii bu toparlanma süreci de zaman alacak. Önümüzdeki hafta bir fırtına daha bekleniyor. O da bizi endişelendiriyor çünkü limanımız hasar gördü. Acil olarak hangi tedbirler alınmalı, onu konuşuyoruz.”

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.