DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Gelecek Varlık’ın halka arz başvurusu onaylandı

İSTANBUL (AA) – Fiba Grubu şirketlerinden Gelecek Varlık’ın halka arzı amacıyla izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı başvuru …

Banner Resmi
09.10.2021
207
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Fiba Grubu şirketlerinden Gelecek Varlık’ın halka arzı amacıyla izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı başvuru onaylandı.

Gelecek Varlık'tan yapılan açıklamaya göre, talep toplama tarihleri 14-15 Ekim 2021 olarak belirlendi.

Garanti Yatırım liderliğinde 14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek halka arzda mevcut ortaklardan Fiba Holding’e ait 8,8 milyon adet pay ve sermaye artırımı kapsamında 13,2 milyon adet paydan oluşan ek satış hariç toplam 22 milyon adet, ek satış dâhil toplam 26,4 milyon adet pay satışa sunulacak.

Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemi ile satışı gerçekleştirilecek halka arz sonrasında Gelecek Varlık’ın halka açıklık oranı, ek satışlar hariç yüzde 15,75, ek satışlar dâhil yüzde 18,9 olacak.

Oransal dağıtım yöntemi ile halka açılacak hisselerin yüzde 40’ı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara, yüzde 20’si Yurt İçi Yüksek Başvurulu Yatırımcılara, yüzde 30’u Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara, yüzde 10’luk bir bölümü ise Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara ayrıldı.

– “Yatırımlar varlık yönetim sektörünün finansman gücünü artıracak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan, halka arzda 300-360 milyon TL arasında kaynak beklediklerini belirterek, “Bağımsız araştırmalara göre varlık yönetimi şirketlerine devredilen toplam bakiyenin birkaç yıl içinde 136 milyar TL seviyesine ulaşabileceğini öngörüyoruz ve yeni yatırımlar gerektiren bu alanda sektörümüzün önünün açık olduğuna inanıyoruz. Yatırımcıları sektördeki bu gelişime ortak etmeyi ve yanımızda görmeyi çok arzu ediyoruz. Yatırımcılarımızla birlikte, müşterilerimize sunacağımız yeni imkânlarla daha fazla kişi ve kurumu finansal özgürlüğüne kavuşturmayı ve sektördeki lider pozisyonumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ünlüdoğan, PwC tarafından yayınlanan Türkiye Tahsili Gecikmiş Alacaklar Satış Piyasası raporuna göre, önümüzdeki üç yıl içinde 63 ile 88 milyar TL arasında alacak satışı yapılabileceğini ve varlık yönetimi sektörünün finansman gücünün artırılmasının tüm finans sistemini ilgilendirdiğini belirtti.

Gelecek Varlık 2021 yarıyıl verilerine göre, 1,9 milyar TL yatırımla bankaların 17,4 milyar TL büyüklüğündeki tahsili gecikmiş alacağını devraldı. Kuruluşundan bu yana 1,6 milyon gerçek ve tüzel kişinin borcunu devralan Gelecek Varlık, toplamda 500 binden fazla müşterisini de finansal özgürlüğüne kavuşturdu.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.