Dolar 32,2530
Euro 34,7494
Altın 2.398,91
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C

Gıda ve içecek sektörü deprem bölgesi için tek yürek

-Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Başkanı Demir Şarman:
-“Resmi otoritelerin kullanılabilir raporu verdiği gıda işletmelerinin bir an önce işler duruma gelmesi için ‘Afetten Etkilenen Gıda Sanayi Tesisleri Restorasyon Projesi’ni de tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde hayata geçirmeye hazırlanıyoruz”

Gıda ve içecek sektörü deprem bölgesi için tek yürek
24 Şubat 2023 14:49
177
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Demir Şarman, depremden etkilenen vatandaşlar için yardımlara AFAD ve Kızılay koordinasyonunda devam ettiklerini kaydetti.

TGDF deprem bölgesine yardımlar hakkında bir video mesaj yayınladı.

Yayınlanan video mesaj ile ilgili TGDF'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Şarman, depremden etkilenen vatandaşlar için yardımlara AFAD ve Kızılay koordinasyonunda devam ettiklerini kaydetti.

Bölgede kurulan yemek organizasyonlarına destek sağladıklarını aktaran Şarman, “Bölge genelinde resmi otoriteler tarafından kurulan seyyar mutfakların yanı sıra gönüllülerin kurduğu mutfaklara da erzak temin etmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) koordinasyonunda ayni yardım yapmak isteyen üyelerimizi tespit ettiğimiz 13 mutfağa yönlendirdik. Şu an içinden geçtiğimiz zor günlerin sonrasında, bölgede sosyal ve ekonomik hayatı normale çevirebilmek için yine el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Şarman, şunları kaydetti:

“Resmi otoritelerin kullanılabilir raporu verdiği gıda işletmelerinin bir an önce işler duruma gelmesi için 'Afetten Etkilenen Gıda Sanayi Tesisleri Restorasyon Projesi'ni de tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Malumunuz olduğu üzere, deprem bölgesinde hasar görmüş tüm üretim tesislerinde bakım onarım çalışmaları yapılması gerekecek ve mevcut durum itibarıyla gıda sanayi tecrübesi olan teknik eleman ihtiyacı had safhada olacaktır. Bu amaçla sektör olarak gönüllü tüm teknik uzmanlarımızla bölgenin yaralarını sarmaya seferber olacağız. Bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde hem projelere sponsor olunarak destek verilmesi, hem de teknik eleman ve ekipman sağlanması anlamında özel sektör, meslek kuruşları ve sektörel iş birlikleri çok değerli olacaktır.”

Muhabir: Bekir Gürdamar

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.