Dolar 38,8520
Euro 43,3708
Altın 3.997,10
BİST 9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 22°C

Giresun ve Trabzon’da üniversite öğrencilerine barınma desteği

GİRESUN (AA) – Giresun ve Trabzon'da üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarının çözümü için çalışma başlatıldı. Giresun Valiliğinden …

Giresun ve Trabzon’da üniversite öğrencilerine barınma desteği
28 Eylül 2021 15:00
633
A+
A-

GİRESUN (AA) – Giresun ve Trabzon'da üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarının çözümü için çalışma başlatıldı.

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Enver Ünlü başkanlığında, Üniversite Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı yapıldığı belirtildi.

Toplantıda alınan kararla uygulama oteli ve tüm kamu misafirhanelerinin, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün ücret tarifesi üzerinden yükseköğrenim öğrencilerinin kullanımına sunulduğu ifade edilen açıklamada, başvuruların Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yapılması gerektiği aktarıldı.

– Trabzon

Trabzon'da da barınma ihtiyacı olan üniversite öğrencileri için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla Yüksek Öğretim Kurumları Yurt Kapasite Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, yükseköğrenim için kente gelen ve barınma ihtiyacı olan gençlerin, Valilik ile kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimine müracaat etmeleri halinde kendilerine yardımcı olunacağı anlatıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “KYK başvurularında yedek olan öğrenci kardeşlerimiz için geçici olarak barınma imkanı sağlıyoruz. İnternetten veya Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'ndeki standımızdan başvurmanız yeterli.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.