Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

“Gönül Bağı Pasajı”, ilk bir ayda 1.000’den fazla eve ulaştı

– Projenin hayata geçtiği günden bugüne geçen yaklaşık 1 aylık sürede depremzede esnafın ürünleri, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 1.000’den fazla haneye ulaştırıldı

“Gönül Bağı Pasajı”, ilk bir ayda 1.000’den fazla eve ulaştı
11 Mayıs 2023 15:53
76
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell, afetzedelerin yaralarını sarmak için “Gönül Bağı Projeleri”ni başlattı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, daha önce de kritik zamanlarda hayata geçirdiği pek çok projeyle milyonlarca kişinin hayatına dokunmayı başaran Turkcell'in “Gönül Bağı Projeleri”nin biri de “Gönül Bağı Pasajı” oldu.

İstihdamdan üretime, sanattan eğitime, gastronomiden bölgesel etkinliklere kadar geliştirdiği projelerle depremzedelerin yanında olmayı hedefleyen Turkcell, esnaf ve yerel üreticileri de ekosistem markalarından olan ve sadece elektronik ürün satışı yapan pazar yeri Pasaj'la destekliyor.

Ramazan Bayramı haftasında hayata geçirilen projeyle şehirlerin simgesi haline gelmiş ve yerel ekonominin can damarları olan pasajlar dijitalleştirildi. Depremzede esnaf, Pasaj vitrinine koyduğu yerel ürünlerini Türkiye'nin her yerine ulaştırma imkanına sahip oldu. Projenin hayata geçtiği günden bugüne geçen yaklaşık 1 aylık sürede depremzede esnafın ürünleri, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki 1.000'den fazla haneye ulaştırıldı.

“Gönül Bağı Pasajı”nda deprem bölgesindeki satıcıların elinden çıkan gıdadan bitki ve dekorasyona, takıdan aksesuara kadar yaklaşık 500 yerel ürün bulunuyor. Kısa sürede ürün sayısını 1.000'in üzerine çıkarmayı hedefleyen Pasaj, bu projeyle herhangi bir kar amacı da gütmüyor. Destek programı ilk etapta 31 Aralık'a kadar sürecek. Programın depremzedelere fayda sağladığı sürece uzatılması da planlanıyor. Ayrıca Pasaj müşterileri, “Gönül Bağı Pasajı”ndan yaptıkları alışverişlerde de ücretsiz kargo fırsatından yararlanıyor. Platformdaki ürünlerin fiyatları ve stoklarını ise esnaf belirliyor.

Turkcell, “Gönül Bağı Pasajı”yla afet bölgesindeki kadınlara da el uzatıyor. Pasaj'da yer almak isteyen kadın girişimciler ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üzerinden iletişime geçen Turkcell’in Pasaj'da yer açtığı satıcılarından biri de Kadınların Elinden Derneği. Bölgedeki kadınları yaptıkları işlerle ve ürettikleriyle temsil eden Kadınların Elinden Derneği, afet sonrasında hazırladıkları kutulardaki ürünleri de deprem bölgesindeki kadınlardan tedarik edecek şekilde çalışmalar sürdürüyor. “Gönül Bağı Pasajı” bu sayede kadınların, zanaatlarını sergileyerek üretmiş olduğu ürünleri tüketicilerle buluşturuyor, üretici kadınları destekliyor.

– “Gönül Bağı Pasaj'ı ekonomik katkılarının yanı sıra bölgenin kültürel değerlerinin yaşatılmasını da amaçlıyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, “Gönül Bağı Pasajı”nın sadece ekonomik bir amaç taşımadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Gönül Bağı Pasaj'ı ekonomik katkılarının yanı sıra bölgenin kültürel değerlerinin yaşatılmasını da amaçlıyor. Bölgedeki yaşamın yöresel değerleri ve lezzetleriyle korunması ve desteklenmesi esnafımız için ‘umudu’ simgeliyor. Biz de bu noktada onların yanında oluyoruz. Şehirlerin simgesi haline gelen çarşıları Pasaj'la dijitalleştiriyoruz. Böylece coğrafi ve fiziki engeller Pasaj'la aşılıyor. Yerel üreticiler, bu bölgelerde yetiştirilen ya da çıkarılan her türlü ürünü Pasaj'da listeleyebiliyorlar. Burada en önemli kriterimiz şu; satılacak ürün bu topraklarda yetişsin ya da bölge zanaatkarlarının elinden çıksın. Bu proje dahilinde Turkcell Pasajı'nın kapısı, OHAL ilan edilen 11 bölgenin yerel üreticilerine ardına kadar açık. Ayrıca, depremden etkilenen ve zarar gören fiziksel mağazalarımızı dijital pazar yerine taşıdığımız için söz konusu mağazalarımız bu sayede açık kalma imkanı bularak ticaretlerine devam edebildiler.”

Mayıs 2022'den Mayıs 2023'e kadar olan dönemi kapsayan 12 ayda Pasaj'daki sepet ortalaması, (KDV hariç) 5 bin 23 TL iken, 483 bin 903 adet ürün satışı gerçekleşti. Toplamda 650 aktif satış yapan satıcının bulunduğu platformun mobil aplikasyonun ve web sayfasının toplam trafiği ise 228 milyonu geçti. Operatör bağımsız herkesin fırsatlardan faydalandığı platformda 20 bin adetten fazla stoklu ürün bulunuyor.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.