Dolar 32,4972
Euro 34,8101
Altın 2.488,61
BİST 9.553,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

“Gümüşhane Deleme Peyniri” coğrafi işaret aldı

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin yöresel ürünlerinden “Gümüşhane Deleme Peyniri”nin coğrafi işaretli ürün olarak tescillendiği bildirildi …

“Gümüşhane Deleme Peyniri” coğrafi işaret aldı
31 Mayıs 2021 16:47
272
A+
A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin yöresel ürünlerinden “Gümüşhane Deleme Peyniri”nin coğrafi işaretli ürün olarak tescillendiği bildirildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, kente özgü ürünlerin tescil edilmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde GTSO olarak Türk Patent ve Marka Kurumuna çok sayıda coğrafi işaret başvurusunda bulunduklarını hatırlattı.

Başvurulardan birinin de “Gümüşhane Deleme Peyniri” ile ilgili olduğunu aktaran Akçay, yapılan incelemelerin ardından bu peynirin Gümüşhane'ye özgü coğrafi işaretli ürün olarak tescillendiği bilgisini paylaştı.

“Gümüşhane Deleme Peyniri”nin de coğrafi işaret almasıyla kentin coğrafi işaretli ürün sayısının 10'a yükseldiğine dikkati çeken Akçay, şunları kaydetti:

“Gümüşhane Deleme Peyniri için gerekli tescil süreci tamamlandı ve coğrafi işaret belgemiz elimize ulaştı. Şehrimize özgü bu kültürel değerlerin ve yöresel lezzetlerin coğrafi işaretli ürün olarak tescil edilmesinin, o ürünlerin yöresel bir marka haline getirilerek geleceğe aktarılması açısından çok önemli olduğu düşüncesindeyiz. Ayrıca tescil edilmiş ve marka değeri kazanmış ürünler üreticilerine de önemli bir ekonomik katma değer sağlamaktadır. Bu ürünlerimizi üreten gerçek üreticilerini koruma altına alarak kırsal kalkınmaya öncülük etmek amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu önemli çalışmaları yürütürken bizlere sürekli destek vererek, büyük emek ve özveri gösteren Karadeniz Teknik Üniversitesinde görevli Gümüşhaneli hemşerimiz Prof. Dr. Oktay Yıldız hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Seval Güler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.