Dolar 32,2247
Euro 34,9384
Altın 2.418,85
BİST 10.676,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Hektaş, “Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi”nde

İSTANBUL (AA) – Hektaş, Londra Borsası'nda işlem gören Financial Times Stock Exchange (FTSE) Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri Endeksi'nde …

Hektaş, “Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi”nde
20 Eylül 2022 12:01
114
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Hektaş, Londra Borsası'nda işlem gören Financial Times Stock Exchange (FTSE) Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri Endeksi'nde 2 basamak yükselerek, “Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi”ne geçti.

Hektaş'tan yapılan açıklamaya göre şirket, son 5 yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla 2021 yıl sonu itibari ile piyasa değerini 48 kat artırdı.

Hektaş, Londra Borsası'nda işlem gören FTSE Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri Endeksi'nde yerini 2 basamak yükseltti. Böylece Hektaş “Küçük Ölçekli Şirketler Endeksi”nden “Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi”ne geçiş yaptı. Hektaş, 21 Eylül 2020'de “Çok Küçük Ölçekli Şirketler Endeksi”nden “Küçük Ölçekli Şirketler Endeksi”ne geçmişti.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen OYAK Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektörü Grup Başkanı Levent Ortakçıer, hem üreticiye hem de tüketiciye dokunan, Türkiye ekonomisi için değer yaratan bir şirket olarak Hektaş'ın son 6 yılda organomineral bazlı bitki besleme, tohum, hayvan sağlığı ve evcil hayvan maması gibi pek çok yeni alana girdiğini kaydetti.

Ortakçıer, Amerikan Borsası'nda ve Londra Borsası'nda dolaylı olarak işlem gören ve yabancılar tarafından da tercih edilen Hektaş'ın ürün ve müşteri portföyünü sürekli geliştirdiğini, önümüzdeki dönemlerde özellikle yurt dışı pazarlara daha fazla açılarak, ihracat ve üretim hacmini de ciddi oranda artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Muhabir: Cevat Kışlalı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.