DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Hemşire çiftin salgın nedeniyle ertelenen düğünü bir yıl sonra yapıldı

TRABZON (AA) – Trabzon'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelenin en yoğun döneminde, koruyucu ekipman nedeniyle yüzünde oluşan …

Banner Resmi
04.06.2021
288
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelenin en yoğun döneminde, koruyucu ekipman nedeniyle yüzünde oluşan izlerle çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşınca salgınla savaşan sağlıkçıların simgesi haline gelen yoğun bakım hemşiresi Seher Altuncu ile meslektaşı Ersan Bıçak'ın, salgın nedeniyle erteledikleri düğün bir yıl sonra yapıldı.

Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Altuncu ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Bıçak, Trabzon'un Çaykara ilçesindeki bir tesiste düzenlenen törenle hayatlarını birleştirdi.

Sınırlı sayıda katılımcıyla ve salgın tedbirleri gözetilerek gerçekleştirilen düğün töreninde Altuncu ve Bıçak'ın nikahı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından kıyıldı. Genç çiftin nikah şahitliklerini de arkadaşları ve yakınları yaptı.

Başkan Tok, törenin ardından evlilik cüzdanını Seher hemşireye takdim etti.

– “Bir birliktelik kurarken diğerlerini kaybetmeyelim”

Hemşire Seher Altuncu, törenden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık çalışanları olarak yoğun bir dönemden geçtiklerini söyledi.

Kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla, 4 yıldır süren birlikteliklerini evlilikle sonlandırdıklarını anlatan Altuncu, şöyle konuştu:

“Salgın sürecinde sürekli birbirimize destek olduk. Stresli dönemleri birlikte atlattık. Şimdi de herkesin rızasıyla, gönül rahatlığıyla bu birlikteliğimizi inşallah sürdüreceğiz. Biz düğünü daha önceden yapmayı düşünüyorduk ama araya pandemi girdiği için gerekli şartlar oluşmadığından ertelemek durumunda kalmıştık. Şimdi yasakları ve kuralları esnettikleri için düğünümüzü yapmak istedik.”

Altuncu, salgın döneminde düğün yapacaklara da çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

“Düğün sezonu açıldı. Herkes sevdiği insanla bir birliktelik kurmak istiyor ama bunu yaparken etrafımızdaki insanları koruyarak ilerleyelim ki bir birliktelik kurarken diğerlerini kaybetmeyelim. Herkesin, tedbirlere uyarak bu süreci aynı şekilde devam ettirmelerini rica ediyorum. Maskeye, sosyal mesafeye ve hijyenlerine aynı şekilde devam etsinler. Biz de düğünümüzde bunlara önem verdik. Maskeyle yaptık, masalara kolonya ve dezenfektan koyduk. Bunu esneten insanlar olacaktır belki ama onları uyaracağız. İnşallah kazasız, belasız atlatacağız. Düğün yapmak isteyenlerin bunlara uymalarını rica ediyoruz.”

Damat Ersan Bıçak da çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, “Seher hemşireyi çok seviyorum. Zaten 4 yıldır birlikteyiz. Bu birlikteliği de evlilikle sonlandırıyoruz. Aslında başlangıç yapıyoruz. Çok güzel bir duygu. Hemşirelerin, sağlık çalışanlarının simgesi haline gelen Seher hemşireyle evlenmek, yola çıkmak çok güzel bir duygu.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.