Dolar 32,1861
Euro 35,0591
Altın 2.470,42
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Her yıl 28 Kasım “Akçaabatlılar Günü” olarak kutlanacak

TRABZON (AA) – Akçaabat Belediyesi, 28 Kasım tarihinin her yıl “Akçaabatlılar Günü” olarak kutlanacağını bildirdi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat'ın 28 Kasım 1886'da ilçe ilan edildiği belirtildi.Geçen yıldan beri Akçaabat'ın i…

Her yıl 28 Kasım “Akçaabatlılar Günü” olarak kutlanacak
6 Mart 2023 14:13
74
A+
A-

TRABZON (AA) – Akçaabat Belediyesi, 28 Kasım tarihinin her yıl “Akçaabatlılar Günü” olarak kutlanacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat'ın 28 Kasım 1886'da ilçe ilan edildiği belirtildi.

Geçen yıldan beri Akçaabat'ın ilçe oluşunun kutlandığı ifade edilen açıklamada, Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu ve Akçaabat Kent Konseynin toplantılarında 28 Kasım'ın aynı zamanda “Akçaabatlılar Günü” ilan edilmesi önerisinin getirildiği, Akçaabat Belediye Meclisi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunca uygun görülen talebin belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildiği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat ilçesinin her platformda tüm özelliklerini öne çıkararak tanıtmaya gayret ettiklerini belirtti.

Ekim, 2022'den beri her yıl 28 Kasım'da Akçaabat'ın ilçe oluşunun kutlandığına vurgu yapan Ekim, şu ifadeleri kullandı:

“Aynı zamanda Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulumuzun önerisi ve Akçaabat Kent Konseyimizin yazılı talebi doğrultusunda 28 Kasım tarihini Belediye Meclisimizde oy birliği ile aldığımız karar neticesinde Akçaabatlılar Günü olarak ilan ettik. 28 Kasım Akçaabatlılar Günü toplumsal hafızaya kazınacak, şehrimizin kültürel yapısında yer alacak ve gelecek nesillere aktarılacak. Akçaabat, her alanda farkını ortaya koymaya devam ediyor. Belediye olarak var gücümüzle tüm azmimizle Akçaabat için Akçaabatlı hemşehrilerimiz için durmadan çalışacağız.”

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.