Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

İlkadım’da çocuk parkları ağaçlandırılıyor

AĞAÇLANDIRMA FAALİYETLERİ KAPSAMINDA İLÇEDEKİ PARK ALANLARININ AĞAÇLANDIRARAK DAHA YEŞİL BİR İLKADIM OLUŞTURMAYI AMAÇLADIKLARINI DİLE GETİREN İLKADIM BELEDİYESİ PARK BAHÇELER MÜDÜRÜ ZİRAAT MÜHENDİSİ ALAATTİN ER, “ŞEHRİN SAHİP OLDUĞU DOĞAL GÜZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK, ŞEHRE OLDUKÇA GÜZEL VE MODERN BİR SİLÜET KAZANDIRMAK AMACIYLA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIYLA GELECEK KUŞAKLARA TEMİZ VE YEŞİL BİR DÜNYA BIRAKMANIN, HEPİMİZİN İNSANLIK BORCU VE SORUMLULUĞU OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA HATIRLATIYORUZ. AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI İLÇEMİZİN İHTİYAÇ DUYULDUĞU HER YERİNDE DEVAM EDECEK. EKİPLERİMİZ MEVCUT PARKLARIMIZI YEŞİLLENDİRMEK ADINA IHLAMUR, SÜS ERİĞİ, ERGUVAN, SÜS ELMASI GİBİ AĞAÇLARI KULLANIYOR. YEŞİL DOKUNUN KAYBOLMAMASI VE YARINLARA BIRAKILACAK KALICI ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİYORUZ. ÇALIŞMALAR TAMAMLANDIĞINDA ÇOCUKLAR YEŞİLLE İÇ İÇE ALANLARDA OYUN OYNAMANIN KEYFİNİ ÇIKARACAK. DAHA YAŞANABİLİR DAHA YEŞİL BİR İLKADIM İÇİN VATANDAŞLARIMIZI AĞAÇ DİKMEYE DAVET EDİYORUM” DEDİ.

İlkadım’da çocuk parkları ağaçlandırılıyor
8 Ağustos 2021 00:37
537
A+
A-

İlkadım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan oyun park alanlarını ağaçlarla süslemeye devam ediyor.

İlçe genelinde her mevsimde insanların ziyaret ettiği yer olan çocuk oyun alanları ve parkların doğal ortamının daha da yeşil bir alan olması için çalışmalarına yoğunluk veren İlkadım Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, ihtiyaç duyulan çocuk oyun parklarına mevsim şartlarına uygun ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan müdürlük bünyesinde kurulan ağaç budama ekipleri ilçe merkezinde bulunan ağaçların kontrolsüz büyümesini engellemek, çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturmaması için budama çalışmaları da devam ediyor.

Ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında ilçedeki park alanlarının ağaçlandırarak daha yeşil bir İlkadım oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren İlkadım Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Alaattin Er, “Şehrin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak, şehre oldukça güzel ve modern bir silüet kazandırmak amacıyla ağaçlandırma çalışmalarıyla gelecek kuşaklara temiz ve yeşil bir dünya bırakmanın, hepimizin insanlık borcu ve sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları ilçemizin ihtiyaç duyulduğu her yerinde devam edecek. Ekiplerimiz mevcut parklarımızı yeşillendirmek adına ıhlamur, süs eriği, erguvan, süs elması gibi ağaçları kullanıyor. Yeşil dokunun kaybolmaması ve yarınlara bırakılacak kalıcı çalışmalara önem veriyoruz. Çalışmalar tamamlandığında çocuklar yeşille iç içe alanlarda oyun oynamanın keyfini çıkaracak. Daha yaşanabilir daha yeşil bir İlkadım için vatandaşlarımızı ağaç dikmeye davet ediyorum” dedi.

Başkan Demirtaş: “İlkadım’ı daha yeşil bir hale getireceğiz”

İlçeyi yeşillendirmeye devam edeceklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise şunları söyledi:

“Her alanda olduğu gibi yeşil alan ve fidan dikim çalışmalarında da belediyemiz, bölgesinde fark oluşturuyor. Park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerimiz sorumluluk alanlarımızda çok güzel çalışmaları hayata geçiriyor. Dikilen fidanların ve diğer yeşilliklerin tamamına yakınını kendi seramızda yetiştiriliyor. Yakın bir zamanda İlkadım ilçemizde yeşilliği daha çok artıracağız, maliyeti de düşüreceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.