Dolar 32,3442
Euro 34,8893
Altın 2.392,29
BİST 10.185,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Invamed’den beyin anevrizması tedavisine ilişkin bilgilendirme

– Genellikle atardamar duvarındaki incelmeler sonucunda oluşan anevrizma, belli bir büyüklüğe gelince patlayıp beyin kanamasına yol açabiliyor

Invamed’den beyin anevrizması tedavisine ilişkin bilgilendirme
23 Şubat 2023 17:29
80
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Invamed AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip, üretim kampüsünde üretilen ve beyin anevrizmalarını tedavi etmek için kullanılan “Spider Detectable Coil” sayesinde anevrizma keseleri tespit ediliyor, mikrokateterler vasıtasıyla coil adı verilen ayrılabilen mekanik metal sarmallar yardımı ile beyinde oluşan baloncuklar kapatılarak tedavi ediliyor.

Invamed'den yapılan açıklamaya göre, beyin anevrizması, beyin damarlarında oluşan baloncuk şeklindeki şişlikler olarak tanımlanıyor.

Genellikle atardamar duvarındaki incelmeler sonucunda oluşan anevrizma, belli bir büyüklüğe gelince patlayıp beyin kanamasına yol açabiliyor. Yırtılmamış ya da patlamamış beyin anevrizmaları genellikle herhangi bir semptoma neden olmadığından çoğu kez farklı sebeplerle yapılan tetkikler sırasında tesadüfen fark ediliyor.

Ancak özellikle anevrizmanın daha fazla büyümesi durumunda, kitle etkisi nedeniyle beyinde bazı bölgelerin sıkışmasına bağlı belirtiler ortaya çıkabiliyor. Bu durumda ise göz kapağı düşüklüğü ve baş ağrısı gibi durumlar gözlemlenebiliyor.

Kanama gerçekleştiğinde ise daha önce hissedilmemiş şiddetli bir baş ağrısına sebep olabilen sorun nedeniyle, kısa süreli bilinç kaybı, bulantı ve kusma, anlamsız konuşma, görmede değişiklik, boyun sertliği ve yürüyüş bozuklukları gibi durumlar semptomlar arasında gösteriliyor.

– Nörovasküler Coiller, ABD'den sonra Türkiye'de Invamed tarafından geliştirilip üretildi

Ölüm ya da felçle sonuçlanabilen bu tıbbi durumdan, dünya çapında her sene yaklaşık 500 bin kişi etkileniyor. Beyin anevrizması tedavisinde cerrahi klipleme, özellikle daha büyük boyutlu olan ve kliplemenin işe yaramadığı durumlarda genel anestezi altında mesh takılması yöntemleri uygulanıyor.

Bunlara önemli bir alternatif, kafatasına cerrahi işlem uygulanmadan genelde kasıktan katater yardımıyla yapılan endovasküler koilleme. Invamed Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilip, üretim kampüsünde üretilen “Spider Detectable Coil”, nörovasküler coiller sayesinde beyin anevrizmalarını tedavi etmek için tasarlandı.

Serebral anevrizma embolizasyonu olarak da bilinen bu uygulama sayesinde anevrizma keseleri tespit ediliyor, mikrokateterler vasıtasıyla coil adı verilen ayrılabilen mekanik metal sarmallar yardımı ile beyinde oluşan baloncuklar kapatılarak tedavi ediliyor.

Ayrıca Spider Detectable Coil arteriyovenöz malformasyonlar (AVM) ve arteriyovenöz fistüller gibi diğer nörovasküler anormalliklerin embolizasyonu için de kullanılabiliyor.

Spider Detectable Coil, özel tasarımı, itilebilir mekanizması ile hızlı, güvenilir bir mekanik ayırma işlemi ile 360 derece eksenel dönüşü sayesinde sorunsuz ve rahat bir uygulama sağlıyor.

Nörovasküler Coiller, dünyada ABD'den sonra Türkiye'de Invamed tarafından geliştirilip üretildi.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.