Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

istegelsin’e ACE Awards Diamond ödülü

İSTANBUL (AA) – istegelsin, şikayetvar.com tarafından açıklanan müşteri memnuniyetini ölçen yarışması ACE Awards'ta Market Alışverişi …

istegelsin’e ACE Awards Diamond ödülü
9 Mart 2022 14:02
155
A+
A-

İSTANBUL (AA) – istegelsin, şikayetvar.com tarafından açıklanan müşteri memnuniyetini ölçen yarışması ACE Awards'ta Market Alışverişi Uygulamaları dalında “Diamond” ödülün sahibi olarak birinci oldu.

istegelsin'den yapılan açıklamaya göre, şikayetvar.com tarafından bu sene 7. düzenlenen ACE Awards ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl ilk kez “Market Alışverişi Uygulamaları” kategorisinde değerlendirmeye katılan istegelsin, cevaplama hızı, şikayet oranı, çözüm hızı, memnuniyet düzeyi, teşekkür oranı ve markayı tercih etme oranıyla sektöründe diğer markaları geride bırakarak birinci oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen istegelsin Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağlar Göklü, 2019 yılında bir evin ihtiyaç duyacağı tüm ürünleri, iyi kalite, uygun fiyat ve eşsiz bir deneyim ile buluşturarak alışverişin geleceğini şekillendirmek üzere yola çıktıklarını belirtti.

Henüz çok genç bir marka olmalarına rağmen kurdukları operasyon ağı ve müşteri hizmetleri servislerinin başarıları sayesinde ödüle layık görüldüklerini ifade eden Göklü, şunları kaydetti:

“Kullanıcılarımıza süpermarket alışverişinin geleceğini deneyimlemesini sağlamak oldukça gurur verici. istegelsin olarak müşterilerimizin talep ve beklentilerini iyi analiz edip bizimle paylaştıkları geribildirimleri yakından takip ediyoruz ve müşterilerimize en mükemmel müşteri deneyimini yaşatmak için çalışıyoruz. Bu çalışmanın ürünü olarak geçtiğimiz sene 2,5 milyon eve giderek kullanıcılarımızın siparişlerinin yüzde 95’ni tam zamanında ve yüzde 98’ini eksiksiz olarak teslim ettik. Bu sene de aynı özenle hizmet ağımızı genişleterek büyümeye devam ediyoruz. Tüm kullanıcılarımıza istegelsin'i tercih ettikleri için teşekkür ederiz; kullanıcılarımızın hak ettikleri müşteri deneyimini yaşamaları için çalışmaya devam edeceğiz.”

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.