Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin açılış dersini Prof. Dr. İbrahim Akduman verdi

İSTANBUL (AA) – İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi açılış dersi, Sarıyer Kampüsü'nde İTÜ Elektrik ve Elektronik Fakültesi …

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin açılış dersini Prof. Dr. İbrahim Akduman verdi
11 Eylül 2021 11:50
229
A+
A-

İSTANBUL (AA) – İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi açılış dersi, Sarıyer Kampüsü'nde İTÜ Elektrik ve Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Akduman tarafından gerçekleştirildi.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji açıklamasına göre, tüm İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri açılış dersine online olarak katıldı.

İTÜ'nün Ar-Ge merkezi Arı Teknokent, özellikle bilim projelerinde yer alan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerine ışık tutuyor. Öğrenciler, İTÜ akademisyenleri ile bir araya gelme imkanı bularak onların tecrübe deneyim bilgi ve birikimlerinden faydalanıyor.

Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri; fizik, kimya, matematik ve biyoloji derslerinin yanı sıra, akademisyenler tarafından müfredatı özenle hazırlanan “Teknoloji ve Donanım” ve “Teknoloji ve Yazılım” derslerini alıyor. Yapılandırmacı sistem içerisinde bu dersleri alan öğrenciler, problem çözme yeteneklerine sahip, yaratıcı, çok yönlü ve üretken bireyler olarak hayata hazırlanmış oluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. İbrahim Akduman, lise öğrencileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Başarıya giden yolda her başarısızlık bir patikadır. Fen ve teknoloji ile lisede tanışmak büyük bir avantaj. Öğrenciler üniversiteye teknolojiyi bilerek gelecekler. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri bizi gelecekte ileriye taşıyacak.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İbrahim Akduman’dan ders alma imkanı bulan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri, oldukça mutlu olduklarını belirterek, “Mühendis olma yolunda, başarıya giden yolda neler yapmamız gerektiğini öğrendik. Dekanımıza değerli bilgilerini bize sunduğu için teşekkür ederiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.