Dolar 38,0557
Euro 43,4545
Altın 4.081,16
BİST 9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 13°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 14°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 16°C

Karabük’te gazeteciyi darbeden 3 sanığa hapis cezası

KARABÜK (AA) – Karabük'te internet haber sitesi ve “Web Tv” sahibi gazeteciyi darbettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 3 sanığa 1 yıl 2 …

Karabük’te gazeteciyi darbeden 3 sanığa hapis cezası
25 Kasım 2022 19:01
167
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te internet haber sitesi ve “Web Tv” sahibi gazeteciyi darbettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 3 sanığa 1 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

Karabük 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar N.B, K.Ç. ve M.Ç. ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmedikleri ve beraatlarını talep ettiklerini ifade etti.

Mahkeme heyeti, “yaralama” suçundan N.B, K.Ç. ve M.Ç'yi 1 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, daha önce sabıkası olmadığı, kişilik özelliği, duruşmadaki tutum ve davranışları nedeniyle N.B hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

K.Ç. ve M.Ç'nin ise aynı suçu daha öncede işledikleri için tekerrür hükümlerinin uygulanmasına karar veren heyet, cezalarının “mükerrirlere özgü infaz rejimi”ne göre çektirilmesine hükmetti.

Alıcı'nın avukatı Ayhan Duru, yaptığı yazılı açıklamada, cezayı az bulduklarını, kararı üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

– Olay

Ergenekon Mahallesi'ndeki evinden 9 Kasım 2020 günü çıkan gazeteci Sait Alıcı, otomobiline bindiği sırada yanına gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından darbedilmiş, yüzüne aldığı darbeyle yaralanan Alıcı, sağlık ekiplerince Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, güvenlik kameraları ve görgü tanıklarından yola çıkarak yaklaşık bir ay sonra N.B, K.Ç. ve M.Ç'yi gözaltına almıştı.

Çıkartıldıkları mahkemece tutuklanan şüpheliler, bir süre sonra salıverilmişti.

Muhabir: Onur Orhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.