DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Karabük’te “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri sona erdi

– Vali Fuat Gürel:
– “İnşallah her etkinlikte değerlerimizi daha ileriye taşımış hem kültürümüze hem de turizmimize katkıda bulunmuş oluruz”

Banner Resmi
25.05.2023
85
A+
A-

KARABÜK (AA) – “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında ikincisi düzenlenen “Karabük Lezzet Şenlikleri” yedinci gününde sona erdi.

Karabük Valiliğinin koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Safranbolu Tarihi Çarşı Karabük Üniversitesi Konukevi'nde “Bizi Büyüleyen Lezzetler” temalı yemek yarışması düzenlendi.

Yerel lezzetlerin tanıtıldığı ve katılımcılara ikramlarda bulunulduğu etkinlikte, yarışma kapsamında Karabük'ün yerel lezzetleri de birincilik için mücadele etti.

Etkinlik kapsamında yöresel kıyafetlerin yer aldığı defile katılımcıların büyük beğenisini toplalarken Safranbolu yöresine ait halk oyunları gösterileri de ilgiyle izlendi.

Yemek yarışması kapsamında “baklava”, “dolma” ve “keşkek” kategorilerinde dereceye girenlere Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Vali Fuat Gürel, burada yaptığı konuşmada, bu yıl ikincisi yapılan şenliğe katılımın çok iyi olduğunu söyledi.

Her ilçeyi ve tarihi altyapısı olan köyleri etkinliğe dahil ettiklerini belirten Gürel, “Karabük'ün ve ilçelerinin mutfak kültürünü günümüzden geleceğe taşımak adına çok önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Etkinlikler çok dolu dolu geçiyor. İlçelerimizin turizm altyapısının ön plana çıkarılmasıyla alakalı gayretlerimiz var. Yemeklerin tariflerini kitaplaştırdık. İnşallah her etkinlikte değerlerimizi daha ileriye taşımış, hem kültürümüze hem de turizmimize katkıda bulunmuş oluruz.” dedi.

Etkinliğe, Vali Gürel'in eşi Özlem Aras Gürel, AK Parti Karabük milletvekili seçilen Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, CHP Karabük milletvekili seçilen Cevdet Akay, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.