Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 25°C

Karabük’te uluslararası öğrencilerden depremzedelere 150 bin lira yardım

KARABÜK (AA) – Karabük Üniversitesinde (KBÜ) öğrenim gören uluslararası öğrenciler, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için 150 bin lira yardım topladı.Üniversiteden yapılan açıklamada, KBÜ Türkçe Ö…

Karabük’te uluslararası öğrencilerden depremzedelere 150 bin lira yardım
11 Şubat 2023 13:57
110
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük Üniversitesinde (KBÜ) öğrenim gören uluslararası öğrenciler, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için 150 bin lira yardım topladı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim gören yaklaşık 1800 öğrencinin 150 bin lira toplayarak AFAD'a yardımda bulunduğu belirtildi.

Depremler nedeniyle üzgün olduğunu aktaran Kazakistanlı öğrenci Akniyet Bolatkyzy, “Türk halkı için çok endişelendik. İlk duyduğumuz zaman kendimizi kötü hissettik. Allah'ım size yardım etsin, tüm yaralananlara şifa versin. Onlar için dua ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Kendi ülkesinde böyle bir deprem görmediğine değinen Kazakistanlı öğrenci Aruzhan Kuanbayeva, “Depremi sosyal medyadan gördüğümde orada yaşayan insanlar için çok üzüldüm. Allah'ım yardımcıları olsun. Aileler evsiz, çocuklar annesiz ve babasız kaldı, çok üzgünüz.” açıklamasında bulundu.

Mısırlı Moamed Elnady ise “Allah onların yardımcısı olsun. Onlar da bizim ailemiz, onlara yardım etmeliyiz. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz.” şeklinde duygularını ifade etti.

Uluslararası öğrenciler, depremzedelere yardım çağrısında bulundu.

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.