Dolar 32,4164
Euro 34,7997
Altın 2.423,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Karabük’ün yöresel lezzeti “Yazıköy keşkeği” tanıtıldı

– 2. Karabük Lezzet Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte pişirilen kekşek, katılımcılara ikram edildi
– Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı:
– “Bu kadim lezzet kıymetli analarımızın, ablalarımızın ellerinde geleceğe doğru ilerleyecektir. Devlet kurumları olarak en büyük sorumluluklarımızdan biri bu mirası geleceğe taşımaktır. Bu lezzet şenlikleri bunun bir adımıdır”

Karabük’ün yöresel lezzeti “Yazıköy keşkeği” tanıtıldı
20 Mayıs 2023 14:39
81
A+
A-

KARABÜK (AA) – 2. Karabük Lezzet Şenlikleri kapsamında kente özgü tatlardan “Yazıköy keşkeği”nin tanıtımı yapıldı.

Bu yıl ikincisi kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde düzenlenen “Karabük Lezzet Şenlikleri” ikinci gününde devam etti.

Valilik koordinasyonunda ilçeye bağlı Yazıköy'de yapılan ekinlikte, köy sakini Hafize Aşıkosmanoğlu, Yazıköy keşkeğinin yapımını ve tarihini anlattı. Protokol üyeleri ise daha önce fırına verilen keşkeği çıkardı.

Daha sonra keşkek, dua eşliğinde şenliğe katılanlara ikram edildi.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçenin lezzetli yemeklerini misafirlerin beğenilerine sunduklarını söyledi.

Tarihi eşsiz güzelliklerle bezenmiş Yazıköy köyünde keşkeği fırından çıkardıklarını belirten Yazıcı, “Bu kadim lezzet kıymetli analarımızın, ablalarımızın ellerinde geleceğe doğru ilerleyecektir. Devlet kurumları olarak en büyük sorumluluklarımızdan biri bu mirası geleceğe taşımaktır. Bu lezzet şenlikleri bunun bir adımıdır.” diye konuştu.

Daha sonra köy meydanında temsili gelin alma töreni yapıldı.

Etkinliğe, Vali Vekili Muhittin Gürel, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Vali Fuat Gürel'in eşi Özlem Aras Gürel, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.

“Karabük Lezzet Şenlikleri” etkinliği, 25 Mayıs'ta sona erecek.

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.