Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Açık
Samsun
20°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 20°C

KARDEMİR’den Tunus’a kangal ürünü ihracatı

KARABÜK (AA) – Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Tunus'a kangal ürünü ihracatına başladıklarını bildirdi. KARDEMİR'den …

KARDEMİR’den Tunus’a kangal ürünü ihracatı
3 Haziran 2021 20:57
279
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Tunus'a kangal ürünü ihracatına başladıklarını bildirdi.

KARDEMİR'den yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda yaptığı ihracat atakları ile ön plana çıkan şirketin, yurt dışı satışlarına devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Tunus'a kangal satış ve sevkiyatını başladı. Katma değeri yüksek ürün üretimine yoğunlaşan fabrikamız, dış pazar çalışmalarında ise ihracat ağını her geçen gün daha genişleterek pazar payını daha geniş alanlara yaymanın gayreti içindedir. Tarihimizde ilk kez deniz yolu ile gemi güvertesinde teslim ve dökme yük olarak gerçekleşen kangal ihracatımız, bundan sonra yapacağımız yurt dışı satışlarımız için de önemli bir yere sahiptir.” ifadesi kullanıldı.

Tunus sevkiyatının Zonguldak Limanından başladığı vurgulanan açıklamada, bu ihracatın çelik sanayisi ve ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olduğu kaydedildi.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.