DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Kaspersky “dijital eğitime yaklaşım” araştırmasının sonuçlarını paylaştı

İSTANBUL (AA) – Kaspersky anketi, öğretmenler de dahil olmak üzere yetişkinlerin salgın sırasında dijital eğitime yaklaşımını ortaya koydu …

Banner Resmi
06.04.2022
132
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Kaspersky anketi, öğretmenler de dahil olmak üzere yetişkinlerin salgın sırasında dijital eğitime yaklaşımını ortaya koydu.

Kaspersky’den paylaşılan anket sonuçlarına göre, Türkiye'den ankete katılanların yüzde 47'si salgın sonrasında çevrim içi öğrenme tekniğinin devam etmesini istemiyor. Yüzde 27'si hibrit bir öğrenme biçimini (bazı günler okulda ve bazı günler çevrimiçi) tercih ederken, aynı oranda katılımcı sadece çevrimiçi öğrenmeyi tercih ediyor. Öğretmenlerin de yine yüzde 27’si çevrim içi ders verirken daha rahat olduklarını kabul ediyor.

Yine de katılımcıların tamamı, uzaktan eğitimin daha uygun bir öğrenme biçimi olduğu konusunda hemfikir değil. Anket sonuçlarına göre, Türkiye’deki yetişkinlerin yalnızca yüzde 10'u ister çevrim içi öğrenme ister çevrim dışı eğitim süreci olsun, eğitim materyallerinin benzer şekilde ilerlediğinden emin olduğunu söylüyor. Geri kalanı hala çevrim içi öğrenme sürecinin genel olarak daha az etkili olduğunu, en azından bazı dersler açısından daha kötü olduğunu düşünüyor.

Türkiye'deki okulların çoğu çevrim içi öğrenmenin benimsenmesini sağlamış görünüyor. Katılımcıların dörtte üçünden fazlası (yüzde 83) programın tamamen uygulandığını belirtirken, yalnızca yüzde 17si “kısmen” seçeneğini işaretledi. Eğitim sürecinde tanıtılan yeni unsurlar arasında en popüler olanları video sunumları (yüzde 90) ve dijital testler (yüzde 76) oldu. Ayrıca yüzde 60'ı sohbet altyapılarını kullanırken, etkileşimli oyunlar diğer araçlardan daha az kullanıldı (yüzde 43).

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Kaspersky Çevrimiçi Çocuk Güvenliği Departmanı Başkanı Andrey Sideenko, “Pandemi sırasında uzaktan öğrenme süreci ilgili herkes açısından stresli geçti. Bu süreçte yetişkinler de yeni formata uyum sağlamaya çalıştıklarından her zaman çocuklarının hayatlarını basitleştirmeye yardımcı olacak doğru kararları veremediler. Çeşitli dijital araçları kullanarak uzaktan öğrenme ve yeni öğretim tekniklerinde ustalaşmak zorunda kaldılar. Bu zorlu zamanlarda öğretmenlerin rolü daha da belirleyici hale geldi.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, çocukların çevrim içi öğrenmelerinin pek çok yararı olsa da riskleri de mevcut. Bu nedenle Kaspersky, Kaspersky Safe Kids çözümünü sunuyor. Bu çözüm ebeveynlerin çocuklarının internette ne kadar zaman geçirdiğini tam olarak bilmesini sağlıyor ve onları uygunsuz içerikten koruyor.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.