Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Kastamonu Üniversitesi’nde inşa edilen 5 bin kişilik camide çalışmalar tekrar başladı

– Kastamonu Valisi Meftun Dallı:
– “Bu topraklarda hiçbir cami yarım kalmaz”

Kastamonu Üniversitesi’nde inşa edilen 5 bin kişilik camide çalışmalar tekrar başladı
1 Eylül 2023 17:33
66
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Üniversitesi Kampüsü'nde temeli 2016 yılında atılan ancak maddi nedenlerle tamamlanamayan 5 bin kişilik camide inşaat tekrar başladı.

Kampüste 10 bin metrekare alana yapılan camide çalışmaların yeniden başlaması dolayısıyla düzenlenen programda kurban kesildi, dua edildi.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, caminin tamamlanması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyleyerek, “Bu topraklarda hiçbir cami yarım kalmaz. Yani biz kalmayacağına bütün kalbimizle inanıyoruz.” dedi.

Vali Dallı, inşaat için gerekli olan 50 milyon liranın toplanması durumunda caminin yaklaşık 2 yıl içinde ibadete açılabileceğini kaydetti.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise yıl sonuna kadar dış cepheyi ve kubbe kaplama işini bitirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Hayırseverlerden camiye katkıda bulunmalarını isteyen Topal, şöyle devam etti:

“Hayırseverlerden az demeden katkıda bulunmalarını arzu ediyoruz. Damlaya damlaya göl olur. Verilen küçük meblağlar yekunda ciddi rakamlara ulaşabiliyor. İnşallah başta personelimiz olmak üzere imkanı olan herkesten en azından cep telefonu faturası kadar buraya bir aidat mukabili veya otomatik ödemeyle beraber bir katkı sağlamalarını bekliyoruz. Çünkü toplamda bu rakamlar hakikaten bizim ciddi ihtiyaçlarımızı giderecek. Bugün inşallah güzel bir adım atılmış oldu. Ümit ederim aralık ayına varmadan da neticesini hep beraber almış olacağız.”

Programa, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci ile Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu da katıldı.

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.