Dolar 32,2000
Euro 35,0008
Altın 2.515,11
BİST 10.716,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 20°C

Kastamonu’da deprem tatbikatı yapıldı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) deprem tatbikatının ana …

Kastamonu’da deprem tatbikatı yapıldı
4 Mart 2022 19:38
179
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) deprem tatbikatının ana merkezi olarak seçilen Abdurrahman Paşa Lisesi'nde 383 öğrenci, 23 öğretmen ve 14 çalışan, Cumhuriyet Meydanı'na tahliye edildi.

Tahliyenin gerçekleşmesiyle Kastamonu Valisi Avni Çakır konuşma yaptı.

Vali Çakır, 1-7 Mart tarihlerinin Deprem Haftası olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu söyledi.

Geçen sene Kastamonu'da 4,5 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını anımsatan Çakır, “Yine geçen sene yaşadığımız sel felaketiyle bölgemizin afete maruz bir bölge olduğu da gözler önüne serildi. Deprem dışındaki afetlerle de hassas bir bölgeyiz. Bu anlamda siz değerli öğrencilerimiz bizlerin elçilerisiniz. Bu konuda farkındalığın tüm ailelere, tüm evlere, toplumun her kesimine ulaştırılması noktasında sizlerin bilinçlenmesi çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Çakır'ın konuşmasının ardından itfaiye ekipleri tarafından öğrencilere yangın tüpünün kullanımıyla ilgili bilgi verildi.

AFAD ekipleri ise afet çadırı kurup, afet esnasında çadırların önemi anlattı. Öğrencilere afet esnasında kullanılan ekipmanlar tanıtılarak, hangi alanlarda kullanıldığı hakkında bilgi verildi.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.