Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Kastamonu’da “sağlıklı toplumsal gelişim” için seminerler verilecek

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da “Sağlıklı Toplumsal Gelişim için Farkındalık Yaratıyoruz” Projesi başladı. Türk Anneler Derneği Şubesi'nin …

Kastamonu’da “sağlıklı toplumsal gelişim” için seminerler verilecek
27 Ekim 2022 17:41
87
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da “Sağlıklı Toplumsal Gelişim için Farkındalık Yaratıyoruz” Projesi başladı.

Türk Anneler Derneği Şubesi'nin İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Sağlıklı Toplumsal Gelişim için Farkındalık Yaratıyoruz” projesinin açılış toplantısı, Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Projeyle, sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum oluşturmaya katkı sağlamak amacıyla bazı ilçelerde ailelere yönelik, çocuk istismarı ve ihmali, ergenlik sorunları, bağımlılıklar ve aşılamanın önemi hakkında seminerler verilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Vali Avni Çakır, konuşmasında, Kastamonu'nun geniş bir coğrafyaya sahip olduğuna işaret ederek, coğrafi dağınıklıktan dolayı, şartların her tarafta eşit olmadığını belirtti.

Devletin imkanlarının her tarafa yetişmediği şartlarda sivil toplum kuruluşlarının devreye girdiğini ifade eden Çakır, “Bu sahaya inşallah birer gönüllü ordusu olarak hep beraber yayılacağız. İsmi de çok güzel seçilmiş projemizin. Çocuklarımızı, gençlerimizi, yarınlara sağılık bir şekilde hazırlamak için bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Bu anlamda devletimizin tüm imkanlarıyla derneğimizin bu güzel faaliyetinde yanındayız. 8 ay sürecek bu güzel çalışma sonrasında bir tık daha olsa farkındalığı ileriye çekeceğiz. Bundan sonraki değişik projeleri de hep beraber kovalayacağız. Bu projeye emek veren tüm paydaşları tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Ayten Kızıltan da dördüncü projeleri olan “Sağlıklı Toplumsal Gelişim İçin Farkındalık Yaratıyoruz”un, Kastamonu merkez, Bozkurt, Araç, Azdavay ve İhsangazi ilçelerinde uygulanacağını anlattı.

Projenin ilk faaliyetinin 2 Kasım'da Araç Boyalı Ertürk Yöndem Yatılı Bölge Okulu'nda yapılacağını aktaran Kızıltan, “Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi Kastamonu ilinin yerelde sosyal gelişiminin sağlanması ve risk grubunda yer alan kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin desteklenmesi amacıyla proje yapmaya devam edecektir. Ayrıca 60 üniversite öğrencisine karşılıksız burs vermekteyiz, ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlar da yapmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda psikolog Neslihan Aktuna, projeyle ilgili sunum yaptı.

Muhabir: Ali Bayaslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.