Dolar 32,3902
Euro 34,7989
Altın 2.411,08
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Kastamonu’da tarihi hamamda çini sergisi açıldı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da öğretim görevlisi, tarihi Saray Hamamı'nda çini sergisi açtı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Saray Hamamı …

Kastamonu’da tarihi hamamda çini sergisi açıldı
6 Nisan 2022 10:06
164
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da öğretim görevlisi, tarihi Saray Hamamı'nda çini sergisi açtı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi'nde “Çini Restorasyonunda Tamamlama Uygulamaları” adlı kişisel sergi açan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Işılay Konak​​​​​​​,​​​​​​​ 27 farklı eserin sergilendiğini söyledi.

Eserlerin bazılarında farklı tamamlama uygulamaları yapıldığını belirten Konak,”Bu sergideki çinilerin tamamı tarafımdan üretildi ve daha sonra deforme edilerek tamamlanacak hale getirildi. Yanlış ve doğru çinilerin bulunduğu bu serginin alana katkı sağlayacağını umuyorum.” dedi.

Serginin 10 Nisan’a kadar açık olacağını aktaran Konak, sanatseverleri çinileri görmeye davet etti.

Sergiye Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır ile davetliler katıldı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.