Dolar 32,3584
Euro 34,7425
Altın 2.395,59
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Kastamonu’da temsili askerlik yapacak engellilerin eline kına yakıldı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da Engelliler Haftası kapsamında bir günlük temsili askerlik yapacak engelliler için kına yakma programı gerçekleştirildi.Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneğince Engelliler Haftası kapsamında Mutlu Kafe'…

Kastamonu’da temsili askerlik yapacak engellilerin eline kına yakıldı
13 Mayıs 2023 21:19
85
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da Engelliler Haftası kapsamında bir günlük temsili askerlik yapacak engelliler için kına yakma programı gerçekleştirildi.

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneğince Engelliler Haftası kapsamında Mutlu Kafe'de, 16 Mayıs'ta bir günlük temsili askerlik yapacak engelliler için eğlence düzenlendi.

Ailelerin çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından Kastamonu Valisi Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır ile diğer katılımcılar tarafından 69 engelinin eline askerlik kınası yakıldı.

Kınanın yakıldığı sırada ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kınanın ardından aileler ve engelliler, türküler eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı. Özel bireylerin oluşturduğu ritim grubunun konseri de ilgiyle takip edildi.

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, gazetecilere, çok mutlu olduklarını söyledi.

Güzel bir etkinlik olduğunu anlatan Boyraz, “Özel bireylerimizi mutlu eden askerlik kınamızı yaktık. Onları temsili asker yapacağız. İnanın bazı çocuklarımız asker kıyafetleri ile yatıyorlar, o ruhu hissediyorlar. Ben bugün hiç durdurulamayan ağır otizmli çocuklarımızın o ruha büründüğünü gördüm.” dedi.

Engelli annesi İsmet Köseoğlu ise çok duygulandığını dile getirerek, “Duygularımı, düşüncelerimi anlatmak çok zor. Yavrularımızda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizim yavrularımız özel yavrular. Bizi hoş karşılayan, anlayabilen herkese minnettarız. Askerlik yapamadıkları için bu tür organizasyonları yapanlardan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kına yakılan engelli gençlerden Murat Kaya da Tosya'dan geldiğini belirterek, “Asker eğlencesinden çok memnun kaldım. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Asker olmak istiyordum, rahatsızlığım elvermedi. Bizi düşündükleri için Allah devletimizden razı olsun. Bayrağımızı indirmesin, ezanlarımızı durdurmasın.” diye konuştu.

Programa İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir Yiğit, Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin, İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Kadir Kesgin ile engellilerin aileleri katıldı.

Muhabir: Evren Aydoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.