Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Kastamonu’daki selden kurtulan Behice Çubuk, yaşadıklarını anlattı:

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da yaşanan sel felaketine İnebolu ilçesindeki evinde yakalanan Behice Çubuk, “Su o kadar çok geliyordu ki dışarıya …

Kastamonu’daki selden kurtulan Behice Çubuk, yaşadıklarını anlattı:
21 Ağustos 2021 16:07
215
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da yaşanan sel felaketine İnebolu ilçesindeki evinde yakalanan Behice Çubuk, “Su o kadar çok geliyordu ki dışarıya çıkmaya imkanım yoktu.” dedi.

İlçeye bağlı Özlüce köyünde yaşayan Çubuk, AA muhabirine, olay günü yeğeniyle kahvaltı yaptıktan sonra sofrayı toplarken dışarıdan sesler duyduğunu söyledi.

Camdan bakınca çayda bir arabanın yüzdüğünü gördüğünü anlatan Çubuk, “Yeğenimi hemen merdivenden yukarı gönderdim. Ben geri döndüm. Telefonumu aldım. Evin kapısını açtım, bizim kapıya gelmiş mi bir bakayım derken birden üzerime su geldi. Suyla birlikte yuvarlandım. Kuzineye tutunarak ayağa kalktım. Su o kadar çok geliyordu ki dışarıya çıkmaya imkanım yoktu. Oradan tutuna tutuna pencereye geldim. Camın önündeki sandalye ile yukarı çıktım.” dedi.

Evin üst katında ustaların çalıştığını belirten Behice Çubuk, “Üst katta usta vardı. Bana hortum attılar. Belime taktım hortumu. Adamlar beni pencereden yukarı çekti. Burada yarım saatten fazla durdum. Buzdolabı yanıma geliyor, yüzüyor, itiyorum onu. O kadar berbattım. Bu cam kopacak diye korktum. Yukarıda sel bitesiye kadar bekledik. Sel belime kadar geldikten sonra çıktık.” diye konuştu.

Çubuk, sel nedeniyle evdeki tüm eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.