Dolar 32,1920
Euro 34,9634
Altın 2.510,41
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Az Bulutlu
Samsun
21°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 21°C

Kastamonu’daki üniversite öğrencilerine yaşadıkları şehir tanıtıldı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, şehir tanıtım gezisiyle kentin tarihi ve kültürel mekanlarını tanıma fırsatı buldu.Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal'in düzenlediği gezi kapsa…

Kastamonu’daki üniversite öğrencilerine yaşadıkları şehir tanıtıldı
20 Ekim 2023 17:19
84
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, şehir tanıtım gezisiyle kentin tarihi ve kültürel mekanlarını tanıma fırsatı buldu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal'in düzenlediği gezi kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği Bölümü birinci sınıf öğrencileri, şehrin tarihi mekanlarını gezerek kent hakkında bilgi sahibi oldu.

Haberal, gazetecilere, geçen sene 40, bu sene ise 75 öğrenciyle geziyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerle ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda toplandıklarını belirten Haberal, “Şerife Bacı'nın hikayesini anlattık. İstiklal Yolu'ndan ve Kurtuluş Savaşı'nda bu toprakların nasıl kazanıldığından bahsettik. Kent Müzesi'ne gittik. Daha sonra Saat Kulesi'ne, ardından Abdurrahmanpaşa Lisesi'ne geçtik. Nasrullah Meydanı'na geçip Mehmet Akif Ersoy'u anlattık.” dedi.

Şehirdeki külliyelere ve müzelere de gittiklerini anlatan Haberal, “Amacımız Kastamonu'muzu öğrencilerimize tanıtmak. Öğrenciler mezun olduktan sonra ilin tanıtımına katkı katkı sağlayacaklar, çünkü bir nevi turizm elçisi olacaklar. Hatta bu gezimizin ardından branş derslerinde de öğrencilerimizi araziye çıkararak her ay başka bir ilçeye getireceğiz.” diye konuştu.

Öğrencilerden Gülfidan Yılmaz ise Kastamonu'yu çok beğendiğini, kentin birçok tarihi güzelliğini öğrendiğini kaydetti.

Alara Karataş da kentte daha önce görmediği birçok yeri keşfettiğini dile getirerek, “Çok güzel bir geziydi. Hikmet Haberal hocamıza gezi için teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.