DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Kastamonu’nun “kar savaşçıları” ilkbaharda da mesaide

– Yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği ildeki karla mücadele çalışması dron ile görüntülendi

Kastamonu’nun “kar savaşçıları” ilkbaharda da mesaide
Banner Resmi
01.04.2023
81
A+
A-

KASTAMONU (AA) – BİLAL KAHYAOĞLU – Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri, 28-30 Mart'ta etkili olan kar yağışının ardından köy yollarında kar mücadelesini sürdürdü.

Kentte bu yıl kar mücadelesine ocak ayının sonunda başlayan İl Özel İdaresi ekipleri özellikle yüksek rakımlı köylerde şubat ayında yoğun mesai harcadı.

1054'ü köy, 2 bin 614'ü mahalle olmak üzere 3 bin 668 yerleşim yerinin olduğu Kastamonu'da, 9 bin 840 kilometre yol ağından sorumlu olan ekipler bu yıl ilkbaharda da karla mücadele çalışması yürüttü.

Kentte özellikle yüksek rakımlı köylerinde bu hafta etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti. Ekiplerin karla mücadele çalışması dron ile görüntülendi.

Kastamonu Özel İdaresi greyder operatörü Adem Demir, AA muhabirine, karla mücadele çalışmasını sürdürdüklerini söyledi.

Mart ayının son haftasında beklenenden fazla bir kar yağışının etkili olduğunu ifade eden Demir, “Özel İdare olarak kırsal ve dağlık kesimde kar yağışının yoğun olduğu alanlarda kar mücadelesi yapıyoruz. Kastamonu Özel idare olarak her zaman köylünün yanındayız. Elimizden gelen desteği veriyoruz. Onların mağduriyetini gidermeye, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bununla gurur duyuyoruz, severek yapıyoruz.” diye konuştu.

Karın mağduriyet değil bereket olduğunu anlatan Demir, “Mart ayının sonlarında güzel bir kar yağış oldu. Tarlalarda mahsulü olanlar var. Suya ihtiyacı olanlar var. Kar berekettir.” dedi.

İl Özel İdaresi çalışanı Tahir Nalbant ise kapalı yolları açtıklarını ifade ederek, çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.