Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Kibar Holding, tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ekseninde şekillendiriyor

– Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı:
– “Kibar Holding 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi’nin yol göstericiliğinde daha yaşanılası bir dünya için çalışıyoruz”
– Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör:
– “Sürdürdüğümüz toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik faaliyetlerimizin yanı sıra sanatın toplumun gelişiminde oynadığı kritik rolün bilinciyle de sanatı desteklemeye devam edeceğiz”

Kibar Holding, tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ekseninde şekillendiriyor
20 Ocak 2023 11:59
98
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Kibar Holding Üst Yöneticisi (CEO) Haluk Kayabaşı, “Kibar Holding 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi'nin yol göstericiliğinde daha yaşanılası bir dünya için çalışıyoruz.” dedi.

Kayabaşı, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirdiklerini söyledi.

Yürütülen projenin biyoçeşitliliğin devamlılığı ve doğal kaynakların korunması açısından ekolojik yaklaşımlara örnek teşkil edeceğine inandığını ifade eden Kayabaşı, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilirlik Kibar Grubu için kurum kültürü. 20'yi aşkın grup şirketimizle Kibar Holding 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi’nin yol göstericiliğinde daha yaşanılası bir dünya için çalışıyoruz.

Çevremize, Türkiye'ye, dünyaya sunduğumuz katkının kapsamını genişletecek adımlar atıyoruz. Assan Alüminyum şirketimizin Biyoçeşitliliği Koruma Projesi gurur duyduğumuz bir süreç. Biyoçeşitlilik dünyanın geleceği için en kritik bileşenlerden biri. Böyle bir sorumluluğu sanata destekle taçlandırmaktan ayrıca memnuniyet duyuyoruz.”

– “Tüm faaliyetlerimizi küresel sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda devam ettiriyoruz”

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör de Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölümü ile çevresel sürdürülebilirlik ve biyoçeşitliliğin korunması konusunda üniversite-sanayi iş birliğinde örnek bir projeye imza attıklarını bildirdi.

Güngör, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Küresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun çalışmalarımızın önemli bir çıktısı olarak, global alüminyum sektörü inisiyatifi Aluminium Stewardship Initiative'den sürdürülebilirliğimizi tescil edici nitelikte olan Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası'nı da aldık. Tüm faaliyetlerimizi küresel sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda devam ettirirken, kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle de dünyamızın geleceğine katkı sunuyoruz. Sürdürülebilirlik ana değerimiz, vizyonumuz ve çevreye duyarlılığımız doğrultusunda, sürdürülebilirliğin önemli alt başlıklarından biri olan biyoçeşitliliği korumaya yönelik sosyal sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı başlattık. Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölümü iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Biyoçeşitliliği Koruma Projesi'nde çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı amaçladık.

İlk olarak Avrupa Konseyi tarafından florada kesinlikle korunması gereken türler arasında gösterilen ve Türkiye ile Yunanistan haricinde dünyanın başka hiçbir bölgesinde doğal olarak bulunmayan mavi yıldız bitkisinin biyoteknolojik yöntemlerle çoğaltılıp doğaya kazandırılmasını sağladık. Şimdi de ülkemizdeki popülasyonları koruma altında olan bir diğer bitki kum zambağının neslinin tükenmemesi için çok önemli adımlar attık ve yeniden yaşam döngüsüne kazandırdık. Biyoçeşitliliği korumanın sürdürülebilir gelecek için önemli bir konu olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.”

– Sanatla doğayı bir araya getiren tesadüf

Proje devam ederken Zorlu PSM prodüksiyonları arasında Kum Zambakları oyununun yer aldığını öğrendiklerini ve büyük heyecan duyduklarını ifade eden Güngör, bu “harika” tesadüfün ardından Türkiye'nin kültür-sanat hayatında önemli bir gücü temsil eden Zorlu PSM'deki Kum Zambakları oyununun ana destekçisi olma kararı aldıklarını söyledi.

Güngör, “Sürdürdüğümüz toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik faaliyetlerimizin yanı sıra sanatın toplumun gelişiminde oynadığı kritik rolün bilinciyle de sanatı desteklemeye devam edeceğiz. Sanatın birleştirici, doğanın iyileştirici gücüne inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, Assan Alüminyum, sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında hayata geçirdiği Biyoçeşitliliği Koruma Projesi ile nesli tehlike altında olan endemik türleri yaşam döngüsüne kazandırıyor.

Türkiye'deki en önemli endemik türlerden mavi yıldızı Kocaeli Üniversitesi ile iş birliği gerçekleştirerek yok olma tehlikesinden kurtaran şirket, bu yıl da kum zambağı için harekete geçti. Florada korunması gereken türler arasında gösterilen bitki, yeniden doğayla buluşurken, şirket, Zorlu PSM'de sahnelenen aynı adlı oyunun da ana destekçisi olarak sanata destek verdi.

Assan Alüminyum, Kibar Holding'in sürdürülebilirlik odaklı faaliyetleri içinde önemli rol oynuyor. Çevresel sürdürülebilirliğin en önemli alt başlıklarından biyoçeşitliliğin korunması alanında 3 yıldır yoğun şekilde çalışan şirket, Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle türü tükenme tehlikesi altında olan amsonia orientalis-mavi yıldız bitkisini biyoteknolojik yöntemlerle çoğaltıp yaşam döngüsüne kazandırmıştı.

Projenin devamında yine florada kesinlikle korunması gereken türler arasında yer alan pancratium maritimum-kum zambağı bitkisi için çalışma başlatıldı ve proje olumlu sonuç verdi. Türkiye'nin zengin biyoçeşitliliğinin sürdürülebilmesi için önem taşıyan proje kapsamında laboratuvar ortamında çoğaltılan kum zambaklarının doğaya aktarımı gerçekleştirildi.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.