Dolar 32,2760
Euro 34,7458
Altın 2.395,10
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C

Koç Üniversitesi VEKAM’dan uluslararası çalıştay

İSTANBUL (AA) – Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Türkiye'de kültürel miras alanında …

Koç Üniversitesi VEKAM’dan uluslararası çalıştay
21 Ekim 2022 16:19
93
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Türkiye'de kültürel miras alanında çalışanlar için yeni fikirlerin oluşmasını ve sürdürebilir kültürel miras aktarım ve eğitimini destekleyen çalıştaylar düzenlemeye devam ediyor.

Üniversite açıklamasına göre, VEKAM'ın 2019 yılından beri, Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çiğdem Maner ve mimar, müze eğitimcisi Özlem Dengiz Uğur yürütücülüğünde gerçekleştirdiği Çocuklar İçin Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı bu yıl 2-3 Kasım'da “Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf” temasıyla yüz yüze ve çevrim içi düzenlenecek.

Almanya, Fransa, İtalya, Mısır ve Türkiye'den farklı disiplinlerden birçok konuğun katılacağı hibrit etkinlikte konuşmaların yanı sıra uygulama atölyeleri de olacak. Katılımın ücretsiz ve kontenjanla sınırlı olduğu çalıştaya başvurular “https://vekam.ku.edu.tr/” üzerinden alınacak.

Çalıştay 2 Kasım Çarşamba günü, Koç Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nden Doç. Dr. Nazmi Ağıl, Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal ve yazar Behiç Ak'ın katılımıyla kültürel mirasın aktarımında edebiyatın rolünü ele alan bir oturumla başlayacak. Kültürel miras farkındalığının çocuklara ve gençlere nasıl aktarılabileceği sorusunu yurt dışı örnekleriyle inceleyen ikinci oturum, Mısır ve İtalyan üniversitelerinden akademisyenlerin deneyim ve sunumlarını içerecek.

İlk günün son oturumu kültür transferinde çizgi romanları ve çizgi filmleri odağına alacak. Üçüncü oturumda N. Emre Apaydın, Cin Ali kitaplarını kültürel miras bağlamında ele alırken Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul, Milano Politeknik Üniversitesi, Turin Üniversitesi ve Bolonya Üniversitesi’nden konuşmacılar genç nesiller için farklı hikaye anlatım örneklerini, proje deneyimlerini ve çıktıları aktaracak.

3 Kasım Perşembe günü yapılacak oturumlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan, Türkiye'nin ve dünyanın önemli kültür ve tarih kurumlarından konuşmacıların katılımıyla görsel içeriklerin önemini ve Anadolu'nun zengin tarihinin korunup yeni nesillere aktarılmasında farklı örnekleri inceleyecek. Çalıştayın ikinci günü Fransa'da bulunan, dünyanın en büyük müzelerinden Louvre Müzesi'nin klasik sanatın günümüz sanatıyla ve gençlerle kesişim sağlayan “Sokak Sanatında Louvre” gibi projeleri de dahil olmak üzere müzecilik için yenilikçi örnekler ele alınacak.

Çocuklar İçin Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı'nın dünyanın dört bir yanından konuşmacıları kültürel aktarım bağlamında farklı disiplinlere odaklanarak dinleyicilerle buluşturan “Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf” başlıklı bu üçüncü etkinliği, konuşmaları takip eden atölyeler ve değerlendirmelerin ardından sona erecek.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.