Dolar 32,3111
Euro 34,6836
Altın 2.411,58
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Kovid-19’a yenik düşen Mahkeme Başkanı’na Erzurum Adliyesinde hüzünlü veda

ERZURUM (AA) – Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 43 yaşında vefat eden Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Demirhan için adliye …

Kovid-19’a yenik düşen Mahkeme Başkanı’na Erzurum Adliyesinde hüzünlü veda
21 Kasım 2021 07:38
188
A+
A-

ERZURUM (AA) – Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 43 yaşında vefat eden Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Demirhan için adliye önünde tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi cenaze aracından polis mangasınca alınan Demirhan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, adliye avlusuna getirildi. Burada Demirhan'ın öz geçmişinin okunmasının ardından dua edildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, törende yaptığı konuşmada, Ümit Demirhan'ı genç yaşta sonsuzluğa uğurlamanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Dünyadaki tek gerçeğin ölüm olduğunu ifade eden Tuncel, şöyle konuştu:

“Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz. Bizim yapmamız gereken, dünyada iyilik yapmak, iyi insan olmak, insanlığa, vatana ve millete hizmet etmektir. Amacımız, vatana millete hizmet olmalı. Eğer yargı mensubuysanız, yapmanız gereken bir şey daha var. O da adil olmak, adaletle hükmetmektir. Cuma hutbelerinde de bahsedildiği gibi adalet ve iyilik aynı zamanda ilahi bir emirdir. Bize düşen en iyi şekilde bunu yerine getirmektir. Biz Ümit başkanımızın iyi bir insan ve iyilikler yaptığına, aynı zamanda adaletli bir hakim olduğuna şahitlik ederiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.”

Demirhan'ın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Gümüşhane'ye gönderildi.

Törene, Vali Okay Memiş, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Baro Başkanı Talat Göğebakan, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, adliye çalışanları ve Demirhan'ın yakınları katıldı.

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.