Dolar 32,5853
Euro 34,8176
Altın 2.412,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

LG OLED 10’uncu yılını kutluyor

– LG, 2013 yılında, çeşitli teknik zorlukların ve sektör uzmanlarının şüphelerinin üstesinden gelerek OLED TV’yi dünyaya ilk kez tanıttı

LG OLED 10’uncu yılını kutluyor
18 Nisan 2023 14:23
98
A+
A-

İSTANBUL (AA) – LG'nin yepyeni bir kategori yaratarak tüketicilerin beğenisine sunduğu LG OLED, 10'uncu yılını kutluyor.

LG'den yapılan açıklamaya göre, LG, 2013 yılında, çeşitli teknik zorlukların ve sektör uzmanlarının şüphelerinin üstesinden gelerek OLED TV'yi dünyaya ilk kez tanıttı.

LG bu keşfedilmemiş bölgeye büyük yatırımlar yaparak televizyon için yeni bir çağ başlatma fırsatı gördü. LG OLED, kusursuz siyahlar ve gerçeğe yakın renkler sağlayan eşsiz kontrastının yanı sıra benzeri görülmemiş tasarımı ve inceliği sayesinde 10 yıl içinde premium TV pazarının temel dayanak noktası haline geldi ve sektör uzmanlarının tercihi oldu.

LG OLED sayısız ödül kazandı. Övgüler, şirketin ilk OLED TV modelinin resmi olarak piyasaya sürülmesinden önce başladı. LG OLED, her yıl düzenlenen CES İnovasyon Ödülleri'nde 11 yıl üst üste onurlandırılmasının yanı sıra, birçok yayın tarafından “Yılın En İyi TV'si” ve “TV'lerin kralı” gibi prestijli ödüllere layık görüldü.

LG'nin OLED TV serisi, dünya çapında satılan tüm OLED TV'lerin yüzde 60'ını oluşturuyor ve geçen yılın sonunda kümülatif sevkiyatlar açısından 15 milyon adedi aştı.

Farklı TV markalarının yeni giriş yaptığı OLED TV kategorisinin yaratıcısı olan LG, 2013 yılından bu yana, her geçen yıl OLED teknolojisini daha da kusursuzlaştırarak televizyon deneyiminde gerçek bir devrime imza attı ve mükemmel renkleri ve kusursuz teknolojisi ile sadece teknoloji uzmanlarının değil, LG OLED deneyimini evlerinde yaşayan milyonlarca tüketicinin de beğenisini kazandı.

2013'te dünyanın ilk 55 inç'lik Full HD OLED TV'sinin seri üretimini başarıyla gerçekleştirdikten sonra LG, OLED için optimize edilmiş donanım ve yazılım yenilikleriyle sınırları zorlamaya devam etti. Şirketin çığır açan OLED modelleri arasında 2017'de sunulan kağıt inceliğindeki Wallpaper TV, 2019’da sunulan ilk 8K OLED TV modeli, 2020'de sunulan dünyanın ilk kıvrılabilir TV’si Rollable TV ve bu yıl duyurulan dünyanın en büyük OLED TV'si, yeni 97 inç kablosuz modeli, yer alıyor. Ayrıca LG, görüntü ve ses kalitesini iyileştiren α (Alpha) 9 AI işlemcisi ve kullanıcı dostu webOS platformu ile LG OLED’in sunduğu deneyimi en üst noktaya çıkardı.

– LG çığır açmaya devam ediyor

Son 10 yıldır premium TV pazarı lideri olan LG, benzersiz OLED teknolojisinin faydalarını anlatan iletişim aktiviteleri ve sinema, spor, oyun ve sanat alanlarındaki işbirlikleri ile tüketicilerdeki OLED farkındalığını artırdı. Görsel olarak büyüleyici “Kuzey Işıkları” kampanyasında (2016), LG OLED TV'lerinin doğru görüntü reprodüksiyonu, tüm renk yelpazesini ve gece gökyüzünün derinliğini inanılmaz bir şekilde ifade ederek Kuzey Işıkları'nın eşsiz güzelliğini hayata geçirdi.

Şirket, 2021'de başlattığı küresel LG OLED ART projesiyle ise sanat ve teknoloji arasındaki gerçek bağlantıyı ve yadsınamaz uyumu gösteren sergilere ev sahipliği yaparak zenginleştirici sanat dünyası deneyimleri sunmaya devam ediyor. Projenin Türkiye ayağında LG, Contemporary Istanbul partnerliği, galeri ve sanatçı işbirlikleri ile sanatı destekliyor.

LG, 2022 yılında tüketicilerin farklı ihtiyaç ve önceliklerine hitap eden ve OLED teknolojisindeki uzmanlığının bir ürünü olan Lifestyle Ekran serisini tanıttı. Seride Hollandalı tasarım markası Moooi ile birlikte geliştirilen LG OLED Objet Collection modelleri Easel ve Posé’nin yanı sıra kişiselleştirilebilir ekran esnekliği ile oyun deneyimini yepyeni bir seviyeye taşıyan dünyanın ilk bükülebilir 42 inç ekranı OLED Flex de bulunuyor.

LG, OLED'in gelişimini yönlendirmek ve müşteri değerine dayalı yeni yaşam tarzı deneyimlerinin kilidini açmak için geleneklere meydan okumaya ve çığır açmaya devam ediyor. CES 2023'te tanıtılan LG OLED modelleri arasında, kullanıcıların yaşam alanlarını özgürce tasarlamalarına olanak tanıyan 4K 120Hz'e kadar gerçek zamanlı kablosuz video ve ses iletişimi sağlayan ilk OLED TV olan 97 inç LG SIGNATURE OLED M ve kullanıcılara yepyeni bir mekansal özgürlük düzeyi getiren şeffaf ekranıyla OLED T yer alıyor.

LG, OLED teknolojisinin sürekli geliştirmek ve kullanıcı deneyimini hep bir üst noktaya çıkarmak için son 10 yıldır yorulmadan çalışıyor. Şirket, her zamankinden daha fazla müşteri değeri sunmak için OLED teknolojisinin sunduğu sınırsız olasılıkları keşfetmeye ve hayranlık uyandırıcı ürünler sunmaya devam edecek.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.