Dolar 37,9694
Euro 43,4732
Altın 4.054,68
BİST 9.396,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 14°C
Az Bulutlu
Samsun
14°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Malatya’dan 61 depremzede Rize’ye geldi

RİZE (AA) – “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki 61 kişi Rize'ye getirildi.Valilik koordinasyonunda otobüsle kente ulaşan depremzedeleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsü önünde …

Malatya’dan 61 depremzede Rize’ye geldi
10 Şubat 2023 17:57
209
A+
A-

RİZE (AA) – “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki 61 kişi Rize'ye getirildi.

Valilik koordinasyonunda otobüsle kente ulaşan depremzedeleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsü önünde Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve yardımcıları karşıladı.

Prof. Dr. Yılmaz, depremzedelere “geçmiş olsun” dileklerini ileterek “Sizler bizim ailemizsiniz. Burası sizin eviniz. Asla çekinmeyin. Evimiz, her şeyimiz sizlere açık. Sizler kardeşimiz gibisiniz. İhtiyacı olan herkesi biz bağrımıza basacağız. Bizler için çok önemlisiniz.” dedi.

Depremzedelerden Abdulvahap Doğru, AA muhabirine, deprem sırasında çok korktuklarını anlatarak “Kendimizi zor dışarıya attık. Anlatılmaz, tarifi olmayan bir şey. Uyku vaktindeydik, duvarlar üstümüze geldi. Çocukları alıp bir an önce kendimizi dışarıya attık. Dışarıya çıkınca evlerin bir bir döküldüğünü gördük. Tarif edilemeyen bir üzüntü yaşadık.” diye konuştu.

Doğru, Rize'de konaklayacaklarını dile getirerek “Devletimiz her zaman yanımızda oldu. Deprem anından itibaren bizi hiç yalnız bırakmadı. Devletimizden Allah razı olsun.” ifadesini kullandı.

Aralarında çocukların da bulunduğu depremzedeler, KYK'nin yurtları ile Diyanet Eğitim Merkezinde misafir edilecek.

Muhabir: Kamuran Akkuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.