Dolar 32,5617
Euro 35,0339
Altın 2.433,96
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Açık
Samsun
29°C
Açık
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Matriks’in 9 aylık net karı yüzde 71 artışla 71,7 milyon TL oldu

– Şirketin cirosu ocak-eylül döneminde yüzde 88’lik artışla 325 milyon 246 bin 201 TL’ye ulaştı

Matriks’in 9 aylık net karı yüzde 71 artışla 71,7 milyon TL oldu
3 Kasım 2023 16:29
104
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Matriks, bu yılın 9 aylık döneminde net karını yüzde 71 artırarak 71 milyon 757 bin 206 TL'ye yükseltti.

Finansal veri ve haber servisleri, emir–risk yönetim yazılımları, veri analiz ve işlem platformları başta olmak üzere, finans sektörüne yönelik yazılımların üretimi, satışı, bakım ve destek hizmetleri alanında faaliyet gösteren Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ, 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, geçen yılın ocak-eylül dönemini 42 milyon 26 bin 558 TL net karla kapatan Matriks, bu yılın aynı döneminde karını yüzde 71 artırarak 71 milyon 757 bin 206 TL'ye yükseltti. Aynı dönemde Matriks'in cirosu da yüzde 88'lik artışla 325 milyon 246 bin 201 TL’ye ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, sürdürülebilir mali yapının Matriks için çok önemli olduğunu belirterek, sağlıklı iş modelleri sayesinde 20 yıldır sürdürülebilir büyüme stratejilerinin karşılığını aldıklarını ifade etti.

20. yıllarında bir taraftan rakamlarıyla, diğer taraftan yatırım ve kullanıcı sayılarıyla önemli bir büyümeye imza attıklarını aktaran Tutar, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilir başarımızın arkasında Matriks'in en önemli değerlerinden biri olan ekip ruhunun çok önemli katkısı var. 196 çalışanımızın 72'si 10 yılı aşkın süredir bizimle birlikteyken, ekibimizde yer alan 105 kişi ise 5 yıldan daha uzun süredir bizimle çalışıyor. İş değiştirme oranlarının oldukça yüksek olduğu teknoloji sektöründe çalışan bağlılığı açısından bu sayıları yakalamış olmaktan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da çalışanlarımızdan aldığımız güçle, sürdürülebilir başarılarımıza yeni halkalar eklemeye devam etmek en büyük hedefimiz. Matriks'in bu yıl 20. yılını kutluyoruz ve önemli bir dönüm noktasındayız. Bir taraftan Matriks'in sürdürülebilir büyümesi için var gücümüzle çalışırken, diğer taraftan da sektörümüzü büyütmek için 'Matriks Ekosistemini Genişletiyor' ve yazılım sektöründeki kadın istihdamını artırmak için deprem bölgesindeki kadınları önceliklendirerek 'Matriks Android Yazılımcı Meslek Edindirme Programı' projelerini hayata geçirdik. Her iki projemize gelen yoğun katılım ve ilgi doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi.”

– “Ekosistemimizi daha da genişletmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Tutar, “Matriks Ekosistemini Genişletiyor” projesine oldukça yoğun bir ilgi olduğuna işaret ederek, “Çok değerli fikirler ve girişimlerle karşılaştık. Değerlendirme komitesi olarak 53 ekiple birebir görüşmeler yaparak, tüm projeleri detaylı olarak dinledik. Hatta bazı ekiplerle ikinci ve üçüncü tur görüşmeler de yaptık. Sonuçta da 6 projeyi 3 aylık izleme sürecine aldık. Bu 6 projenin ihtiyaçlarına göre sektör deneyimi ve ürünleştirme süreçlerinde mentorluk desteği, çeşitli seviyelerde veri ve APİ desteği vermeye başladık.” ifadesini kullandı.

İzleme süresince 6 projenin değerlendirmesinin de devam ettiğini vurgulayan Tutar, şu değerlendirmede bulundu:

“Matriks İş Ortaklığı Programı'na dahil olmaya uygun görülen ürünleri, Matriks platformlarına, satış ve pazarlama kanallarına entegre edeceğiz. Söz konusu ürünleri ekosistemimize dahil ederek müşterilerimize sunmayı planlıyoruz. Matriks İş Ortaklığı programını gelecek yıllarda da devam ettirerek 'rekaberlik' felsefesiyle ekosistemimizi daha da genişletmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Matriks Android Yazılımcı Meslek Edindirme Programı da kasım ayı içinde tamamlanacak. Yazılım sektöründeki kadın istihdamını artırmak için hayata geçirdiğimiz projenin sonunda 50 kadın sertifikasını alacak, aralarında Matriks'in de olduğu birçok şirkette çalışma şansı elde edecek. Bu sürecin takipçisi olacağız.”

Muhabir: Tevfik Işık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.