DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

MentalUP’tan 2022’de 5 milyon yeni kullanıcı

– TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan:
– “MentalUP’ın dünya genelindeki kullanıcı sayısı günden güne artıyor. 2022’de aralarında ABD, Avustralya, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerin de bulunduğu 15 farklı ülke pazarında 5 milyon yeni kullanıcıya hizmet vermeye başladı”

Banner Resmi
31.01.2023
81
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Türk Telekom'un ortak olduğu oyunlaştırılmış eğitim platformu MentalUP, 2022 yılında 15 farklı pazarda 5 milyon yeni kullanıcı edindi.

Türk Telekom açıklamasına göre, MentalUP, hizmet verdiği ülkelere yenilerini ekleyerek, 2022'de çocukların eğlenirken öğrenmesine katkıda bulundu.

Türkiye'nin ve dünyanın en başarılı eğitim girişimleri arasında gösterilen MentalUP, geçen yıl 15 farklı pazarda 5 milyon yeni kullanıcı edinirken, ürün portföyüne çocuklar için güncel etkinlik ve yarışmaların bulunduğu “Event Center” isimli yeni bir modül ekledi.

Türk Telekom'un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures ile ortağı olduğu MentalUP, içerisinde 150'den fazla oyunlaştırılmış beyin egzersizi ve animasyon tabanlı 210'u aşkın fitness egzersizi bulunan “Event Center” adı verdiği yeni bir modülü kullanıcıların hizmetine sundu.

Çocuklar, güncel ve süreli etkinlik ve yarışmaların yer aldığı “Event Center” üzerinden öğrenerek eğlenceli vakit geçirirken birbirleriyle yarışma imkanı buldu. “Event Center” bünyesindeki etkinliklere şu ana kadar toplamda 500 binden fazla çocuk katılım gösterdi.

ABD özelinde Apple App Store platformunda 6-8 Yaş Çocuk Kategorisi'nde en çok indirilen 10 uygulamadan olan MentalUP, “MentalUP Fitness For Kids” projesiyle TÜBİTAK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın spor alanındaki teknolojileri teşvik etmek amacıyla başlattığı “BiGG Spor Ödülleri” sıralamasında ilk 10 proje arasında yer aldı.

– Hedef 2023 sonunda 30 milyon kullanıcıya ulaşmak

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, oyunlaştırılmış eğitim platformu MentalUP'ın dünya genelindeki kullanıcı sayısının günden güne arttığını belirterek, 2022'de aralarında ABD, Avustralya, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerin de bulunduğu 15 farklı ülke pazarında 5 milyon yeni kullanıcıya hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Özhan, Türk Telekom'un 2016'da PİLOT programıyla desteklediği ve ardından TT Ventures ile ortak olduğu girişimin, eğitim alanında fark yaratan çalışmalarına destek olmaktan gurur duyduklarını kaydetti.

MentalUP Kurucu Ortağı Emre Özgündüz de 2022'de iç pazarda kendi yaş kategorisinde en çok kullanıcıya sahip uygulamalardan olduklarını bildirdi.

Özgündüz, “Türkiye özelindeki deneyimlerimizi global pazarlara açmak amacıyla 2022'de farklı pazarlarda büyüme çalışmalarına ağırlık verdik. Bu doğrultuda, dünya genelinde 5 milyon yeni kullanıcı kazanarak toplamda 15 milyon kullanıcıya ulaştık. Hedefimiz, 2023 yılı sonunda Afrika ve Orta Avrupa ülke pazarlarında da göstereceğimiz büyümeyle birlikte toplam 30 milyon kullanıcıya ulaşmak.” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.