Dolar 32,5872
Euro 34,8439
Altın 2.499,17
BİST 9.658,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

Milli kalecilerin Dünya Kupasına katılma inancı tam

İSTANBUL (AA) – A Milli Futbol Takımının kalecileri Uğurcan Çakır, Ersin Destanoğlu ve Sinan Bolat, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G …

Milli kalecilerin Dünya Kupasına katılma inancı tam
10 Kasım 2021 00:01
203
A+
A-

İSTANBUL (AA) – A Milli Futbol Takımının kalecileri Uğurcan Çakır, Ersin Destanoğlu ve Sinan Bolat, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Cebelitarık ve Karadağ ile oynanacak maçlara iyi hazırlanıp kazanmak istediklerini söyledi.

Milli kaleciler, ay-yıldızlı ekibin TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sinan Bolat, çok önemli iki maça çıkacaklarını belirterek, “Öncelikle Cebelitarık maçına odaklanmak istiyoruz. Konsantrasyonumuz o maça yönelik. Oradan 3 puan alıp, güzel bir moralle Karadağ maçına çıkmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sinan, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosunda yer almayan Altay Bayındır'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, “İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Şu anda iki genç kardeşimizin arasında ağabey konumundayım. Ben de kardeşlerime elimden gelen katkı ve tecrübemi aktarmaya çalışıyorum. Tabii kaleci antrenörümüz önderliğinde. Performansları ortada. İnşallah onlar da en kısa zamanda Avrupa’ya gider ve ülkemizi orada en iyi şekilde temsil ederler. Hamit ağabeyimiz ve yeni hocamızın gelmesiyle yeni bir hava ve enerji oluştu. İnşallah hocamız da istediği taktikleri bize gösterip, en kısa zamanda istediğimiz sonuçları alıp, en kısa dönemde istediğimiz yere gelmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Milli kalecilerin Avrupa kupalarında gösterdiği performansla kendilerini kanıtladığını aktaran deneyimli kaleci, “Kendi açımdan Avrupa’ya ayrı bir önem veriyorum. Avrupa'da oynamak ve Türkiye'yi temsil etmek benim için de bir gurur. Türkiye’den böyle yetenekleri kaleciler çıkması önemli. İnşallah bunların devamı gelecektir. Kardeşlerimiz de kısa zamanda Avrupa’ya transfer olup, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerdir inşallah.” değerlendirmesinde bulundu.

Uğurcan Çakır: “Şansımızı son ana kadar zorlamak istiyoruz”

Uğurcan Çakır da iki maçı da kazanmak istediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

“Ersin'e hayırlı olsun, yeteneğiyle ve hak ettiği için burada. Altay'a da geçmiş olsun diyorum. Bizim için Cebelitarık maçı çok önemli. Şansımızı son ana kadar zorlamak istiyoruz. Öncelikle Cebelitarık maçını kazanmak istiyoruz. Ben biraz moralli geldim ama burası milli takım. Milli takım için birlikte savaşacağız. İnşallah iki müsabakadan da en iyi şekilde ayrılacağız. Hoca taktiğe karar verecek, kim oynarsa elinden geleni yapmaya çalışacak. Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz. En iyi şekilde hazırlanarak galip gelmek istiyoruz. Kim oynarsa oynasın elinden geleni yapacaktır.” şeklinde konuştu.

Milli takımın kaleci antrenörü Michael Rechner ile uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Uğurcan, “Almanya'dan geldi. Oranın eğitimini almış bir isim. Çok iyi bir uyum yakaladık, iyi çalışıyoruz. İnşallah performansımızı maçlara da yansıtırız.” ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'na katılma şanslarını sonuna kadar zorlamak istediklerinin altını çizen Uğurcan Çakır, “Norveç, Hollanda ile zor bir mücadele oynayacak. O maçta istediğimiz gibi sonuçlanırsa Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz. İki takım için zor müsabaka, önce biz kazanmalıyız” diye konuştu.

– Ersin Destanoğlu: “Burası en üst seviye. Burada olduğum için çok mutluyum”

A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez seçilen Ersin Destanoğlu, büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Çok mutlu oldum. Seçilmeyi bekliyordum. Kadroya dahil edildiğimi arkadaşlarımdan öğrendim. Kulübümde her maç en iyi performansı göstermeye çalışıyordum. Arkadaşlarımdan duydum, sonrasında da ailemle paylaştım. Burada olmak tarif edilemez bir duygu. Burası en üst seviye. Burada olduğum için çok mutluyum. Önce Beşiktaş'ta sonra da A Milli Takım'da forma giymek hem zihinsel hem de fiziksel çalışmanın sonucu. Bunlara önem veriyoruz. Ben de çok çalışıyorum. Her açıdan kendimi geliştiriyorum. Zorlu, stresli maçlar oynuyoruz. Bunun altından kalkabilecek kapasitede olduğumu biliyordum. Bu sayede de şu an A Milli Takım'dayım.”

Milli takıma davet edildiğinin ilk haberini Rıdvan Yılmaz ile paylaştığını söyleyen Ersin, “Ona da söyledim, çok mutlu oldu. Burada da beraberiz. Burada tüm ağabeylerim sıcakkanlı davrandılar. Teknik ekip olsun, ağabeylerim olsun güzel bir ortam var. Rıdvan ile aynı şekilde tesislerde de burada da beraberiz.” ifadelerini kullandı.

Futbolda kalecilerin daha önemli hale geldiğinin altını çizen Ersin, “Artık daha çok oyun içinde oluyorsunuz. Ayak oyunları olsun, defansın arkasına atılan toplar olsun hep oyunun içindeyiz. Kalecinin önemi arttığı için de antrenmanlar ve analizler farklı oluyor. Bu da kalecilerin gelişimine yansıdı. Türkiye'de birçok mevkide önem gösterildiğinde iyi oyuncular çıkabiliyor. Şu an kaleci konusunda çok rahatız. Birçok kaleci var. Bu bizim için mutluluk verici bir şey.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Burhanettin Selçuk Aval

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.